Siyaset Çifte standardı kabul etmeyiz

Çifte standardı kabul etmeyiz

30.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, dün Bakanlar Kurulu’nun ardından basın toplantısı düzenledi.

Çifte standardı kabul etmeyiz

Cumhurbaşkanı’nın bakanlardan 6 aylık yol haritası alacağına dair çalışma başlatılıp başlatılmadığına dair bir soru üzerine Kurtulmuş, “Türkiye 16 Nisan’dan sonra yeni bir döneme girdi. Bu sistemle ilgili seçim 2019 yılında yapılacak olsa da bu süre bir geçiş dönemi olarak telakki ediliyor. Acil iki konu hemen gündeme geldi ve gerçekleşti. Cumhurbaşkanımız Genel Başkan oldu. HSK seçimleri diğer konuydu ve gerçekleştirildi. Süratle yeni anayasal sistemin adımları atıldı. Cumhurbaşkanımızın siyasal etkinliği daha da artacaktır. Önümüzdeki dönemde de Bakanlar Kurulu’na başkanlık edecektir” dedi.

Haberin Devamı

AB’nin Türkiye’ye verdiği 12 aylık takvime dair de Kurtulmuş, “Türkiye dünyanın farklı yerleri ile ilişkilerini geliştirebilen ender ülkelerden olduğunu görüyoruz. Dünya siyasetinin yeni dönemden geçtiği, yeni arayışlar içinde olduğu dönemde Cumhurbaşkanımızın ziyaretleri ümitleri artırıyor. AB ile sıkıntılar, gerilimler olduğunu yaşadık. Türkiye’nin esas amacı AB ile ilişkileri geliştirmektir. Esas mesele fasılların açılmasıdır. Bu konuda Türkiye çifte standartla karşı karşıya kalmayı kabul etmez. Başka konuları gündeme alıyoruz diye AB perspektifinden vazgeçiyor olamayız. Ana rota, fasılların açılmasıdır. Fasılların açılması hayati önem taşıyor” yanıtı verdi.

OHAL Komisyonu

Kurtulmuş, DAEŞ ile mücadele konusunda da “Netleşen bir operasyon planı yok. Rakka ve başka şehirler DAEŞ’ten temizlenirken diğer terör örgütlerinin araç olarak kullanılmasına itiraz ediyoruz. Bir terör örgütünü diğer terör örgütü ile bertaraf edemezsiniz. Terörle mücadele meşru kuvvetler ile sürdürülmelidir” dedi. Kurtulmuş OHAL komisyonuna ilişkin ise “OHAL komisyonu son şeklini aldı. Komisyon önümüzdeki günlerden itibaren yer belirleyecek çalışmalara başlayacak. Kendi usul ve esaslarını belirleyecek” dedi.