Geri Dön

Çilekli limonata tarifi

Yaz aylarının vazgeçilmez içeceği olan limonataya çilek lezzeti katmaya ne dersiniz? Kafelerin menülerinde sık sık karşımıza çıkan çilekli limonatayı evde kolayca hazırlayabilirsiniz. Özellikle buzdolabında 1-2 gün beklemiş hafif yumuşamış çilekleri değerlendirmek için çok güzel bir tarif.

Çilekli limonata tarifi
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

500 gram çilek
4-5 bol sulu limon
1 su bardağı toz şeker
1-1,5 litre soğuk su

Çilekli Limonata Nasıl Yapılır?

Çilekleri iyice temizleyip yıkadıktan sonra blendera atın.

Limonların suyunu sıkıp çileklerin üzerine ilave edin.

1-2 tur karıştırdıktan sonra toz şeker ve 1 bardak su ilave edip püre haline gelene kadar karıştırın.

Püreniz hazır olduğunda kalan suyu da ekleyip karıştırın.

Limonatanız hazır!

Buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.

Dilerseniz sürahinin içerisine 2-3 yaprak taze nane ve yarım yeşil elmayı dilimleyerek de ekleyebilirsiniz. Oldukça güzel bir koku ve lezzet katıyor.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber