Teknoloji Çin’den Uzay Atılımı

Çin’den Uzay Atılımı

24.04.2016 - 13:52 | Son Güncellenme:

Uzaya çıkarak dünyayı terk etmek kuşkusuz son yılların en popüler konularından biri. Çin ise bu alandaki araştırmalarını bir üst noktaya taşımaya hazırlanıyor.

Çin’den Uzay Atılımı

Çin yakın zamanda yaptığı bir açıklamada 2020 yılında Mars yüzeyine rover indirme planlarını olduğunu ve bu yöndeki çalışmalarının devam ettiğini ifade etti. Bu proje bir uzay gemisini Mars’ın yörüngesine göndermek ve daha sonra kontrollü bir şekilde yüzeye iniş yapmasını içeriyor. Daha sonrasında bu araçtan çıkacak olan rover gezegen yüzeyinde daha önce curiosity, opportunity ve spirit adındaki roverlar gibi keşif görevlerinde bulunacak. Çin daha önce benzer bir görevi ay yüzeyinde başarılı bir şekilde gerçekleştirmişti. Geçtiğimiz aylarda resmi olarak açıklanan Mars projesinin yapılan yeni bir açıklama ile detayları belli oldu.

Haberin Devamı

Çin Ulusal Uzay İdaresi başkanı Xu Dazhe’nin yaptığı açıklamada ilk olarak Mart yörüngesine Başarılı bir şekilde giriş ve ardından yüzeye yapılacak olan inişin oldukça zorlu bir sınav olacağını belirtmiş.

Xu Dazhe ilk olarak uluslararası ortaklarla bu amaçlarına ulaşmak için temasa geçeceklerini açıklamış. Daha sonrasında ise bu projenin sivil sanayi ve diğer birçok alanda kullanım yeri bulacağını belirtmiş.

Mars’a gidiş şu anda bir çok ajansının gözde konusu. NASA insanlara derin uzaya ve daha sonrasında güneş sistemi içerisindeki bir gezegene göndermek için teknolojik gelişme konusunda çok sıkı bir şekilde çalışıyor. Yakın zamanda yaptığı bir açıklamada ise derin uzay yerleşimleri için üniversitelerden önerilerini kabul etmeye başlamıştı.

Dünya’yı 4K İzleyin