Malzemeler:
 
Hindi göğsü 
1 tatlı kaşığı kimyon 
1 tatlı kaşığı pul biber 
Yarım çay kaşığı toz biber 
Tuz 
1 su bardağı un 
Karabiber 
1 yumurta 
Yarım su bardağı galeta unu 
Yarım yemek kaşığı ayçiçek yağı 
 
Hazırlanışı:
 
 Hindi göğüs parçalarını döverek incelttikten sonra kimyon, kırmızıbiber, tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi bir kabın içerisinde güzelce harmanlayın. Baharat karışımını hindilerin iki tarafına da serpin ve 30 dk. kadar bekletin.  Un, yumurta ve galeta ununu ayrı ayrı kaplara koyun. Baharatla kaplanmış hindi göğüs parçalarını, önce una daha sonra yumurtaya ve son olarak da galeta ununa bulayın. Tavada 2-3 çorba kaşığı yağı kızdırın ve hindi göğüslerini üst üste gelmeyecek şekilde dizin. Ardından yüksek ateşte 3 dk. kadar kızartın ve spatulayla göğüslerin öbür yüzlerini çevirin ve aynı şekilde pişirin. Şinitzelleri limon dilimleri ve maydanozla süsleyin.