Gündem Cizre'de 2 okulu ateşe verdiler

Cizre'de 2 okulu ateşe verdiler

17.09.2014 - 23:58 | Son Güncellenme:

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde dün 4 okulu ateşe veren kimliği belirsiz kişiler, bu akşam da 2 okulu daha ateşe verdi.

Cizrede 2 okulu ateşe verdiler

Cizre İlçesi'nde Kürtçe okul açılmasıyla birlikte başlayan gerginlik, bugün iki okulun ateşe verilmesiyle devam etti. Kürtçe eğitimin verileceği Berivan İlkokulu'nun mühürlenip kapatılmasının ardından, ilçedeki diğer okullar hedef haline geldi. Dün 4 okulu ateşe veren kimliği belirsiz kişiler, bugün akşam saat 21.00' sıralarında Atatürk Anadolu Lisesi ve İsmail El Ceziri İlköğretim Okulu'nu ateşe verdi.
Her iki okula eş zamanlı düzenlenen saldırıda, molotof kokteylli saldırı düzenleyen kimliği belirsiz kişiler, her iki okulda yangın çıkmasına sebep oldu.
İlk olarak Atatürk Anadolu Lisesi'ne molotof kokteyli ile saldıran korsan göstericilere, polis ekipleri de gaz bombalarıyla müdahalede bulundu. Bu arada okulda çıkan yangını söndürmek için gelen itfaiye aracı da taşlı saldırıya uğradı. Saldırıda itfaiye aracının camları kırılırken, yaralanan olmadı.
Atatürk Anadolu Lisesi'ne saldırı olduğu saatlerde İsmail El Cezeri İlkokulu'na da molotof kokteylli saldırı düzenlendiği haberi geldi. Atatürk Lisesi'ndeki yangın söndürülürken, El Cezeri İlkokulu'nda çıkan yangın devam ediyor.
Okullara yönelik saldırılar üzerine Cizre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de alarma geçti. Müdürlük, bütün okullarda gece bekçileri görevlendirildi. Bekçiler bugece sabaha kadar ilçe merkezindeki tüm okullarda nöbet tutacak.