Elazığ Çobanlara 'sürü yönetimi eğitimi' verilecek

Çobanlara 'sürü yönetimi eğitimi' verilecek

18.09.2014 - 13:40 | Son Güncellenme:

Elazığ’da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından “Sürü Yönetimi Elemanı Benim” projesi kapsamında çobanlara yönelik eğitim verilecek.

Çobanlara sürü yönetimi eğitimi verilecek

Elazığ’da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından “Sürü Yönetimi Elemanı Benim” projesi kapsamında çobanlara yönelik eğitim verilecek.
Elazığ Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Cemal Yıldırım, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı’nca hazırlanan “Sürü Yönetimi Elemanı Benim” Projesi kapsamında bilgi verdi. Yıldırım, eğitime katılmak isteyenlerin 26 Eylül tarihine kadar Halk Eğitim Merkezi müdürlüklerine eğitim almak isteyenlerin başvurabileceklerini açıkladı.
Proje kapsamında Elazığ ve ilçelerinde ’Sürü Yönetimi Eğitimi’ almak isteyen sürü sahipleri ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlara eğitim sonrası sertifika verileceğini belirten Yıldırım, "Projeyle ilgili Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, İş-Kur İl Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Elazığ İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği arasında uygulanacak kurs için başvurular başladı. Kursa katılmak isteyenler Elazığ merkez, Maden, Keban, Baskil, Sivrice, Ağın için başvurular İl Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne 26 Eylül Cuma günü mesai bitimine kadar başvurabilecek. İlçelerdeki yoğunluk ve potansiyeli de göz önünde bulundurarak Karakoçan ve Kovancılar dahil olmak iki ilçemizde kurs açılacak. Bu bölgedeki ilçelerimiz olan Palu, Arıcak, Alacakaya’daki üreticilerimiz 10 Ekim Cuma günü mesai bitimine kadar Karakoçan ve Kovancılar Halk Eğitim Müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir. 500 küçükbaş hayvana sahip işletme sahiplerinin veya birinci derecedeki yakınları dahil olmak üzere eğitime katılmış ve sonunda sertifikasını almış sürü yönetim elemanını işletmesinde en az 5 ay tarım Bağkur’u veya sigortası yatırmaları halinde 2015 yılında bakanlıktan 5 bin lira destek alabilecek" dedi.