Gündem ‘Çocuğa taciz’ ortada kaldı

‘Çocuğa taciz’ ortada kaldı

25.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Çocuğa taciz davası iki mahkeme arasında gidip geldi. Bu sırada çocuğun annesi de şikâyetten vazgeçince dava düştü. Ancak çocuk mahkemede taciz olayını anlattı.

‘Çocuğa taciz’ ortada kaldı

İddianameye göre, İstanbul Kağıthane’de 2017’de Jandarma Uzman Çavuş V.E. (25) kiraladığı aracı yol kenarına park etti ve okuluna yürüyen 8 yaşındaki E.D. adlı kız çocuğunu yanına çağırdı. İddiaya göre V.E., çocuğa cinsel organını gösterdi. Şikâyet üzerine İstanbul 34. Asliye Ceza Mahkemesi’nde V.E. hakkında ‘taciz’den 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Haberin Devamı

Duruşmada anlattı

İlk duruşmada sanık şöyle ifade verdi: “Olay günü okul çıkışı cıvıl cıvıldı. Ama söylenen suçu işlemedim. Daha önce uğradığım bir saldırıda, cinsel organıma darbe almıştım. Bu nedenle kaşıntı oluştu. O sırada da cinsel organımı kaşımışsam çocuk yanlış anlamış olabilir.” Pedagog gözetiminde konuşan çocuk ise olay günü sanığın pantolonunu indirmiş olduğunu ve suçu işlediğini söyledi.

Yargılanmadan...

İstanbul 34. Asliye Ceza Mahkemesi, suçun ‘cinsel istismar’a girme ihtimalini gözeterek dosyayı İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi. İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi de suçun ‘taciz’ olduğunu belirterek itiraz etti. İki mahkeme arasındaki uyuşmazlık nedeniyle dosya İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’ne gönderildi. Bölge mahkemesi ise davaya İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nin bakmakla görevli olduğuna hükmetti. İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, çocuğun annesi R.D.’nin şikâyetini geri aldığı, taciz suçunun şikâyete bağlı olduğu bildirilerek dava düşürüldü.

Haberin Devamı

Avukat: Ceza verilmeli

Avukat Gözde Dolan Erzurumlu, “Olay, cinsel istismar suçudur. Çocuklara karşı işlenen tüm suçların şikayete bağlı olmaması gerekir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın karara itiraz edeceğini düşünüyorum. Sanığın ‘Okul çıkışı cıvıl cıvıldı’ demesi suçu işlediğinin bir göstergesi. Şu anda kimyasal hadım taslağı mevcut. Özellikle çocuklara yönelik cinsel istismar suçlarında bunların uygulanması gerektiğini düşünüyoruz. Ayrıca yargı makamları da özellikle çocuklara yönelik suçları incelerken daha itinalı olmalı” dedi. l SERPİL KIRKESER DHA