Ege Çocuklar yaşadı

Çocuklar yaşadı

18.04.2018 - 23:47 | Son Güncellenme:

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı; oyun parkurları, atölyeler, Bilim TIR’ı konserler ve animasyon gösterileriyle tam bir şenlik havasında geçecek.

Çocuklar yaşadı

Kültürpark Fuar Alanı’nda 23 Nisan Pazartesi günü düzenlenecek olan şenlik, 13.00’te başlayacak. Fuar alanında kurulacak özel oyun parkurlarında kaydırak, şişme dart-frizbi, halka geçirme, canlı langırt, şişme zıpzıp, kombo oyun parkı, gladyatör ve sumo güreşi oyunları yer alacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi Dans, Ritim ve Bale Grubu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Mahalle Orkestrası ile Çiğli Çocuk ve Gençlik Merkezi İşaret Dili Topluluğu Engelsiz Koro konser ve gösterilerinin yanı sıra, ‘İzmir’in Çocukları’ adıyla bir araya gelen 18 farklı İzmirli rock grubunun seslendireceği Barış Manço şarkıları, şenliğe ayrı bir renk katacak.

Haberin Devamı

Sanal gerçeklik atölyesi

Şenlikte çocukların ilgisini çekecek etkinliklerden biri de çocuk atölyeleri olacak. Atölyelere katılacak çocuklar, sanal gerçeklik ile Fruit Ninja oyunu oynayacak, sanal gerçeklik ve pedallı bisiklet ile doğa içinde bisiklet yarışına katılabilecek ve yine sanal simülatör ile okçuluk, uçuş, rollercoester deneyimi yaşayacak. Meyve Pili, 12 D Sinema Gösterimi, Sıvı Transfer, Görüntü, Duman, Yerküre, Taş Küre, Dijital Mikroskop, Makey Makey ve Fosil Sergisi atölyeleri de büyük ilgi görecek. Saat 18.00e kadar sürecek etkinliklerde çocuklara pop-corn, pamuk şeker, kağıt helva, dondurma ve macun ikramı yapılacak; çocuklar kelimenin tam anlamıyla bayram edecek.

İzgü’ye vefa

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında ayrıca Kent Kütüphanesinde Muzaffer İzgü Çocuk Şenliği gerçekleştirecek. Şenliğe katılan çocuklar Türkiyenin en çok okunan çocuk ve genç kitapları yazarı olan ve geçen yıl yaşamını yitiren Muzaffer İzgünün eserleriyle tanışacak. 21-22 Nisan tarihlerinde Büyükşehir Belediyesi Kent Kütüphanesi’nin bahçesinde gerçekleştirilecek etkinlikte, çocukların Muzaffer İzgü için hazırladığı oyun ve gösteriler de yer alacak.

Haberin Devamı

Bayındır’da kutlamalar statta

Bayındır Belediyesi de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı, Bayındır Şehir Stadı’nda kutlayacak. Saat 13.00’te başlayacak olan şenlikte; eğlenceli yarışmalar, ödüllü oyunlar, müzik ve eğlence ile çocuklar dolu dolu bir gün yaşayacak. Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli, “Atatürk’ün ülkemizin geleceği çocuklarımıza armağan ettiği bu özel günü onlar için daha anlamlı kılmak için çalıştık. Tüm hemşehrilerimizi bu özel güne davet ediyorum” dedi.

19 ilçede de kutlanacak

Beydağ’dan Çeşme’ye kadar 19 ilçede de köy şenlikleri düzenlenecek. 20 Nisan’dan 26 Nisan’a kadar, İzmir Doğal Yaşam Parkını ziyaret eden çocuklardan (0-15 yaş) giriş ücreti alınmayacak. Pazartesi günleri kapalı olan Teleferik Tesisleri de bayram nedeniyle 23 Nisan Pazartesi günü açık.