Muğla ÇOCUKLARDAN SURİYE’YE ANLAMLI BAĞIŞ

ÇOCUKLARDAN SURİYE’YE ANLAMLI BAĞIŞ

04.04.2014 - 16:24 | Son Güncellenme:

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesindeki Sevgi Evleri’nde kalan çocuklar harçlıklarından biriktirdikleri paraları Suriye’deki çocuklara bağışladı.

ÇOCUKLARDAN SURİYE’YE ANLAMLI BAĞIŞ


Muğla’daki Sivil Toplum Kuruluşları tarafından oluşturulan STK Muğla Birlik ve Beraberlik Platformu Suriyeli Vatandaşlara Yardım Kampanyası, 14 Mart’ta başlatıldı. Nakdi, gıda ve giyecek yardımlarından oluşacak ilk TIR'ın 18 Nisan’da Muğla’dan yola çıkması bekleniyor. Şu ana kadar yaklaşık 25 bin TL yardım toplanırken, birçok vatandaşın taahhütleri ile yardımların 75 bin TL’yi bulması hedefleniyor.

Haberin Devamı


STK’ların kampanyasına en anlamlı destek Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesindeki Sevgi Evlerinde kalan çocuklardan geldi. Cuma namazı çıkışı Şeyh Camisi avlusunda harçlıklarından biriktirdikleri paraları STK Platformu Sözcüsü Ali Yılmaz’a teslim törenine Vali Mustafa Hakan Güvençer, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, STK temsilcileri ve çocuklar katıldı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Akkuzu, Muğla’da Sivil Toplum kuruluşlarının başlattığı Suriye için birlik ve beraberlik kampanyasına Sevgi Evlerinde kalan çocukların destek verdiğini belirtti.


Sevgi Evinde kalan Sevda Ağca isimli kız, “Kendi aramızda bir miktar para topladık. Biz burada her türlü imkâna sahibiz, fakat Suriye’deki kardeşlerimiz bizim imkânlarımıza sahip değil. Birazcık olsun onların yüzlerinin gülmesini istiyoruz” dedi.