Gündem Çocukların gözü önünde 33 darbe

Çocukların gözü önünde 33 darbe

26.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Zonguldak’ta yaşayan Özden İnam, evi terk eden sekiz yıllık eşi Selma İnam’ı, iki yaşındaki oğlu ve baldızının gözleri önünde 33 bıçak darbesiyle öldürdü. Selma İnam’ın son sözleri ‘Abla kurtar beni’ oldu

Çocukların gözü önünde 33 darbe

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde yaşayan Selma İnam (27), bir tekstil fabrikasında birlikte çalıştığı Özden İnam’la (29) 8 yıl önce kaçarak evlendi. Bu evlilikten iki çocukları olan çift, iddiaya göre bir süre sonra Özden İnam’ın psikolojik sorunlar yaşaması nedeniyle sık sık tartışmaya başladı. Boşanma aşamasına gelen çift, aile büyüklerinin “Çocuklarınız var” sözleriyle bundan vazgeçirildi. Selma İnam, cuma günü Özden İnam ile yine tartıştı. Bunalıma giren İnam, çok sayıda hap içerek intihara kalkıştı. Genç kadın, kaldırıldığı hastanede tedavisinin ardından önceki gün taburcu edildi ancak evine dönmeyerek babasının evine gitti. Özden İnam ise işyerinden izin alarak kayınpederinin evine giderek ailesiyle birlikte kahvaltı etti.

Haberin Devamı

‘Arabaya gel’ tuzağı

Özden İnam, 6 yaşındaki oğlu İlkin’i evine bıraktıktan sonra oğlu Enes’i yanına alarak eşiyle barışmak için otomobille tekrar kayınpederinin evine gitti. Özden İnam, evin önünde eşini eve dönmesi için ikna etmeye çalıştı. Genç kadının eve dönmeyeceğini söylemesi üzerine Özden İnam, “Çocuğunun eşyaları arabada, gel al o zaman” diyerek aracın yanına çağırdı. Özden İnam, yanına yaklaşan eşi Selma İnam’a, belinden çıkardığı ekmek bıçağını, oğlu Enes, baldızı Selda Altunkaya ve baldızının kucağındaki 10 aylık kızı Buğlem’in gözleri önünde saplamaya başladı.

Şoke olan Selda Altunkaya bağırarak yardım istedi. İhbar üzerine gelen sağlık görevlileri ağır yaralı Selma İnam’ı hastaneye götürmek üzere yola çıktı. Genç kadının kalbi yolda durdu. Müdahaleyle tekrar kalbi çalıştırılan Selma İnam, müdahalelere rağmen kurtarılamadı. İnam’ın yapılan otopsisinde 33 bıçak darbesi aldığı belirlendi. Olayın ardından jandarmanın cep telefonuyla ulaştığı Özden İnam’in ikna sonucu suç aleti bıçakla birlikte jandarmaya teslim olduğu bildirildi. İnam, jandarmaya verdiği ifadesinde, “Beni aldattığından şüpheleniyordum. Bir anda cinnet getirdim. Hatırlamıyorum” dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

‘Tedavi görüyordu’

Sadullah Aytekin (50), kızının cenazesinin Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’nden çıkarılması sırasında gözyaşlarını tutamadı. Aytekin, “Damadım psikolojik tedavi görüyordu” dedi. Kent merkezinde bir halı yıkama fabrikasında çalışan Hasan Altunkaya baldızının bağrışmalarına tanık olduğunu söyledi. Altunkaya, “Rahmetlinin sesini duydum. Baldızımın son sözleri ‘Abla kurtar beni’ olmuş” diye konuştu.

‘Yuvası dağılmasın diye döndü’

Cenazesi yakınları tarafından hastane morgundan alınan Selma İnam için Karaman beldesi Merkez Camii’nde dün öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı. Selma İnam’ın cenazesi, cinayetin meydana geldiği babasının evinin yanındaki aile mezarlığına götürüldü. Baba Sadullah Aytekin, cenazenin toprağa verilişi sırasında gözyaşlarını tutamadı. Cinayete tanık olan abla Selda Altunkaya, Özden İnam’ın eşini sürekli dövdüğünü ve kardeşinin bu yüzden evi daha önceden birkaç kez terk ettiğini belirterek, “Yuvası dağılmasın diye geri gitti çocukları için. İki çocuğu vardı. Onlar ne olacak şimdi? Bıçağı yanında getirmiş. Evde de kimse olmayacağını planlamış. Ona en ağır suçlar verilsin” diyerek gözyaşı döktü.

Çocukların gözü önünde 33 darbe


Selma İnam için dün Karaman beldesi Merkez Camii’nde cenaze namazı kılındı.

Yazarlar