Kültür Sanat CRR’den bu hafta kaçırılmayacak iki klasik müzik konseri

CRR’den bu hafta kaçırılmayacak iki klasik müzik konseri

21.11.2016 - 14:13 | Son Güncellenme:

İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu, bu hafta Patrick Gallois’in şef ve solistliğinde CRR Senfoni Orkestrası’nı ve Alman mezzo soprana Christianne Stotijn eşliğinde The Nash Ensemle’yi İstanbullu klasik müzikseverlerle buluşturacak.

CRR’den bu hafta kaçırılmayacak iki klasik müzik konseri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR), bu hafta dünyaca ünlü oda müziği topluluğu ve milyonların hayranlığını kazanan müzisyenlerin konserleriyle İstanbullulara iki muhteşem klasik müzik resitali sunacak.

Haberin Devamı

Haftanın ilk konserinde, yaşayan en ünlü flüt virtüözlerinden biri olan başarılı orkestra şefi Patrick Gallois olağanüstü renklerle dolu konser programı ile 29 Kasım Salı günü CRR sahnesinde dinleyicilerinin karşısına çıkacak.

Leonard Bernstein, Pierre Boulez, Seiji Ozawa, Karl Böhm gibi efsanevi şeflerle konserler vermiş ve başta Deutsche Grammophone gibi prestijli firmalarla pek çok kayıt gerçekleştirmiş olan dünyaca ünlü Fransız sanatçı Gallois ile CRR Senfoni Orkestrası’nın birlikte vereceği konser, İstanbullu sanatseverleri bir araya getirecek.

Konserde; Fransız ve Avusturyalı bestecilerinden J. Haydn’ın “25. Senfoni, Sol Majör”, W. A. Mozart’ın “Flüt Konçertosu, Re Majör, KV 314” ve C.F. Gounod’un “1. Senfoni, Re Majör” adlı eserleri dinleyiciler için seslendirilecek. Klasik müzikseverlere güzel bir gece vaat eden konser, 20.00’de başlayacak.

Haberin Devamı

The Nash Ensemle CRR sahnesinde

Harika bir teknik ve derin bir müzikaliteye sahip sanatçılardan oluşan ve Britanya’nın en iyi oda müziği topluluğu olarak gösterilen The Nash Ensemble, kendi alanında birçok müzik ödülünün sahibi Alman mezzo soprano Christianne Stotijn ile 4 Aralık Pazar günü CRR’de aynı sahneyi paylaşacak.

Dünyanın en prestijli salonlarından biri olarak kabul edilen Wigmore Hall’un yerleşik oda topluluğu The Nash Ensemble ve BBC tarafından 2007 yılında “Yeni Nesil Sanatçısı” seçilen sanatçı Christianne Stotijn, 20.00’de hayranlarının karşısında olacak.

Bu kaçırılmayacak konserde; W.A. Mozart’ın “Piyano Beşlisi, Sol Minör, K 478”, A. Schoenberg’in düzenlemesiyle G. Mahler’in “Waytfarer’in Şarkısı”, J. Strauss’un “İmparator Valsi” ve F. Schubert’in “Piyano Beşlisi, ‘Trout’ La Majör, D 667” adlı eserleri hayranları için seslendirilecek.