The Others CTP Lideri Talat: 'Hükümet duvara vurdu'

CTP Lideri Talat: 'Hükümet duvara vurdu'

11.10.2016 - 22:50 | Son Güncellenme:

Talat, UBP-DP hükümetine yönelik sert açıklamalar yaptı ve CTP'lileri uyardı. Talat, “Önemli dönemeçler bizleri bekliyor. Kıbrıs sorununda, ülkenin sosyal ve ekonomik yaşamında çok önemli gelişmeler arifesindeyiz" dedi

CTP Lideri Talat: Hükümet duvara vurdu

CTP Lideri Talat: Hükümet duvara vurdu

MİLLİYET LEFKOŞA
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, önümüzdeki dönemde CTP'yi önemli görevlerin beklediğini kaydetti. Talat, "CTP’nin gelişmelere hazırlıklı olması ve birlik ve bütünlüğünü sağlayarak disiplinli şekilde önüne bakması gerektiğini" ifade etti. “Doğru dürüst hiçbir siyaseti olmayan hükümetin attığı her adımın mahkeme duvarına vurduğunu ya da halkın öfkesine teslim olmak zorunda kaldığını” belirten Talat, "halkı dinlemeden, bilime bakmadan, toplumun gerçeklerini kavramadan hareket edilmesinin ülkeyi kaosa soktuğunu" savundu. Girne İlçesi Örgütü’nün 32. Olağan Kongresi'nde konuşan Talat şöyle devam etti; "Önemli dönemeçler bizleri bekliyor. Kıbrıs sorununda, ülkenin sosyal ve ekonomik yaşamında çok önemli gelişmeler arifesindeyiz. Kıbrıs sorunu için yıl sonu hedefi ifade ediliyor. Yıl sonuna kadar önemli bütün başlıkların tamamlanması ve geriye sadece uluslararası konferansın yani güvenlik konusunun kalması son günlerin en önemli gelişmesi olarak ifade ediliyor."

Haberin Devamı

'Bizler uyanık olmalıyız'

Girne Emirnamesi, muhaceret ve seyrüsefer afları gibi birçok hukuka aykırı iş yapıldığını kaydeden Talat, bu gibi adımların CTP’nin gözlemi altında olduğunu, olmaya da devam edeceğini vurguladı. Talat, “CTP bütün bu konularda gerek siyasi gerek hukuksal gerekli adımları atmaya devam edecek. Arkadaşlarımız yeni hazırlıklar yapıyor, gerekli adımları atacağız. Tabii bu süreçleri yaşarken UBP ve DP’nin utangaç veya perde arkası savunucuları da faaliyetlerini sürdürüyor. Bunlar CTP’nin içine de el atmaya çalışıyorlar. CTP’yi de bu sürecin olumsuz yönünün parçası yapmaya çalışıyorlar. Biz CTP’liler olarak uyanık olmak zorundayız” dedi.

'CTP halkın umududur'

Yapılan seçimler sonucunda; başkanlığa Mehmet Kale Kişi seçildi. Örgütün seçimlerde yaşanan yenilgiler nedeniyle moralsiz olduğunu, UBP-DP hükümeti döneminde bu durumun daha da arttığını kaydeden Kişi, “Unutulmamalıdır ki CTP halkın umududur ve sorumluluğumuz çok büyüktür. Önümüzde bir genel, bir yerel seçim var ve liderlerin sürdürdüğü görüşmeler ışığında hareketli dönemler yaşanacak. Süreç hızla ilerlerken ortaya çıkan barış karşıtları halkımıza etki etmeye, onları korkutmaya başladı. Bu süreçte geri duramayız. Geçmişte olduğu gibi aktif süreci başarıya ulaştırmak hepimizin görevi olmalıdır” dedi.