Cumartesi “Burası THY’nin damak ve deneyim büyükelçiliği”

“Burası THY’nin damak ve deneyim büyükelçiliği”

15.02.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türk Havayolları’nın Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali’ndeki özel yolcu salonu Turkish Airlines Lounge İstanbul yenilendi. Bu değişimde imzası bulunan Turkish Do&Co’nun CEO’su Atilla Doğudan: “Gelen ‘Bu ne böyle?’ diye kalıyor. O yüzden ben THY’nin damak ve deneyim büyükelçiliği diyorum buraya”

“Burası THY’nin damak  ve deneyim büyükelçiliği”

THY’nin Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali’ndeki özel yolcu salonu Turkish Airlines Lounge İstanbul’un alt katı geçen hafta açıldı.
2.5 ayda tamamlanan salonun büyüklüğü artık yaklaşık 6 bin metrekare. 1030 kişi kapasitesine sahip alanda uçuş bekleyen yolculara yemek, dinlenme ve eğlence imkanları sunuluyor.
Bu tesis yenilenmeden önce de taze yiyecek-içecekler sunan restoranı, özel dinlenme odaları ve duşları, masaj servisi, çocuk oyun alanı, kütüphanesi, sineması, bilardo salonu, mescidi ve telekonferans salonuyla, uçuş ve seyahat sitesi skift.com’un “dünyanın en iyi 10 özel yolcu salonu listesi”nde yer alıyordu. Yeni eklenen özellikleriyle çıtayı iyice yükseltti.

Oyuna dalıp uçağı kaçırmayın
Bu yeni eklenen özellikler içinde mini bir İstanbul platformu üzerinde yer alan uzaktan kumandalı araba yarışı pisti ve son teknoloji ürünü olan golf simülatörü şimdiden büyük ilgi görüyor. Uçuş bekleyen yolcular oyuna dalıp uçağı kaçırabilir, aman dikkat! Canlı performansların düzenleneceği bir mini-sahneyi de içinde bulunduran tesise bir de Viyana’nın ünlü Demel pastanesi de getirildi. Ama Turkish Airlines Lounge Istanbul’un en büyük özelliği simit, mantı, pide gibi yerel lezetleri günün her saati en taze haliyle sunması.
Bütün bu imkanlardan THY ile seyahat eden Business Class yolcuları ile Elite ya da Elite Plus kartı sahipleri ve Star Alliance’a üye havayolları ile seyahat eden Business Class ve First Class sınıfı yolcular ile Star Gold Card sahibi yolcular faydalanabiliyor.
THY Basın Müşaviri Ali Genç, Moskova’da yeni açılacak lounge’un inşaatının bitmek üzere olduğunu müjdeliyor. Sonra sırada New York ve Londra var.
Turkish Airlines Lounge Istanbul’u, bu yeniliklerde imzası bulunan Turkish Do&Co’nun CEO’su Atilla Doğudan’la birlikte gezdik.

Haberin Devamı

“Burası THY’nin damak  ve deneyim büyükelçiliği”

“Uçmak hayal gibidir”

Neden bu değişime ihtiyaç duyuldu?

Çünkü artık yolcular mevcut CIP (Commercial Important Person-Önemli Ticari Kişi) salonlarında yer bulamamaya başlamıştı. Hem Business Class yolcusu arttı hem de daha önce CIP’ye gelmeyenler de artık gelmeye başladı.

Nasıl karar verildi bu yeniliklere?

Biz baştan beri değişik bir şeyler yapmak istiyoruz. Çünkü vazifemiz yolcuyu eğlendirmek. Senede en az
800-900 saat uçuyorum. Yolcuları yakından gözlemleme imkanı buluyorum.
En nefret ettikleri şey devamlı aynı
kötü deneyimi yaşamak. Evet, amaç
A noktasından B noktasına gitmek ve tabii ki fiyat önemli ama duygusal bir bağlantı kurma meselesi de çok önemli. “Aa simit, hem de taptaze, hem de yanında çok lezzetli Trabzon tereyağı var, ne güzel” dedirtmek bütün mesele... Buradaki gibi bir şey başka yerde yok. Gelen “Bu ne böyle?” diye kalıyor.
O yüzden THY’nin damak ve deneyim büyükelçiliği diyorum ben buraya.

Haberin Devamı

Burada ihtiyacımız olan her şey var ve karşılığında hiçbir şey ödemek zorunda değiliz...

Uçmak bir rüya, bir hayal gibidir. Eskiden uçak yolculuğu yapmak çok daha heyecanlı bir şeydi. Artık otobüs yolculuğundan farksız. Biz o büyülü havayı korumak istiyoruz. Yolculuğa çıkarken içinizde bir sevinç olmalı. Uçuştan bir-iki saat önce gelip burada sunduğumuz şeylerin tadını çıkarmak o sevinci yaratıyor işte.

Yazarlar