Cumartesi Eski görünümlü yeni moda

Eski görünümlü yeni moda

28.03.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Gözlerimiz 80’lerden uzanıp gelen taytlara yeni alışmışken sıra 90’ların yırtık jean’lerinde

Eski görünümlü yeni moda

2009’un, sokak modasına yansıyan en önemli trendi şüphesiz 90’lı yılların yırtık jean’lerinin geri gelmesi oldu. Bu geri dönüşün yurt dışındaki temsilcileri Katie Holmes, Kate Hudson, Rihanna ve Nicole Richie gibi ünlüler. Ülkemizdeyse Hadise TRT ekranlarında Eurovision şarkısı “Düm Tek Tek”i yırtık pırtık jean’iyle söyledi. Deniz Berdan ve Eda Taşpınar namıdiğer “ikon kardeşler” de karşımıza birer yırtık jean pantolonla çıktılar.
Yırtık jean’ler birçok markanın yeni sezon koleksiyonlarında yer alıyor. Hem bir beden bol, eskitilmiş (boyfriend jeans) pantolonların hem de bedene yapışan, dar (skinny jeans) pantolonların yırtık modelleri mevcut.
Levi’s bir klasik haline gelen 501’in yırtık modelini çıkarmış. Diesel’in hem kendi koleksiyonunda hem de sahibi olduğu 55DSL markasının koleksiyonunda yırtık jean alternatifleri var. Mavi, Katie Holmes’un öncülük ettiği “boyfriend jeans” modasını yırtıklarla birleştirip Patti modelini yaratmış.
Reese Witherspoon, Sarah Michelle Gellar ve Sarah Jessica Parker gibi yıldızların tercih ettiği Current / Elliott jean’ler V2K’da satılıyor. True Religion ve Rock&Republic’in jean’leri ise Naked’da. 

Kendi jean’ini kendin yırt!
Bütçenizi çok zorlamak istemiyor ve el becerinize de güveniyorsanız yırtık kotunuzu kendiniz yaratabilirsiniz.
Malzemeler: İsteğe bağlı olarak hafif bol ya da skinny diye tabir edilen vücuda yapışan bir adet jean pantolon, bir kalem, küçük ve ince uçlu bir makas, bir cımbız ve biraz zımpara kağıdı.
-Yırtık jean’lerin en büyük özellikleri çok giyilmiş gibi görünmeleridir. Çünkü esas moda olan şey, jean’in yırtık pırtık hale gelmiş olmasına rağmen giyiliyor olmasının verdiği “cool” imajdır. Bu nedenle yepyeni bir jean pantolonu yırtmadan önce en azından bir kaç kez giyin ve mutlaka bir kez yıkayın.
-Pantolonunuzun doğal görünmesi için yırtılması en muhtemel yerlerden başlayın. Dizler, paçalar ve kalçadaki cepler işlemi uygulayacağınız ilk bölgeler olmalı.
-Dizlere ve paçalara en fazla 5 cm’lik küçük kesikler atın ve kenarlardan çıkan ipleri cımbızla çekmeye başlayın. Böylece kesiklerin püsküllü görünmesini sağlayacaksınız.
-Şimdi kesiğin üstünü ve altını iyice zımparalayın. Kumaş istediğiniz inceliğe kavuşana dek devam edin. Aynı işlemi kalçadaki cepler ve paçalar için de uygulayın.


Eski görünümlü yeni moda
Hadise’nin yırtığı dert oldu
Son günlerde yasaklandığı iddia edilen klibiyle gündemde olan Eurovision temsilcimiz Hadise, “Düm Tek Tek” adlı parçasını seslendirirken TRT ekranlarına yırtık bir
kotla çıkmıştı.