Cumartesi Evcil dostlarınıza ev ortamında bakılıyor

Evcil dostlarınıza ev ortamında bakılıyor

18.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Özellikle yaz tatili döneminde “Evcil hayvanımızı nereye bırakacağız?” sorusu kedi-köpek sahiplerinin sıklıkla aklını kurcalıyor. Dadılık hizmeti veren mekanlar imdada yetişiyor

Evcil dostlarınıza ev ortamında bakılıyor

Yaz geldi, tatil planları yapıldı. Evcil hayvan sahipleri ise aynı sorunsalla karşı karşıya; “Kedimi-köpeğimi kime bırakacağım?” İşte, hayvan sahiplerine iki alternatif...

Haberin Devamı

Nur Duru ve Demet Hayran, farklı alanlarda çalışan başarılı iki genç kadın. Ortak noktaları hayvan sevgileri. İkisinin de evcil hayvan konaklaması üzerine hizmet verme kararlarında köpeklerinin yaşadığı sağlık sorunları etkili olmuş. Duru, ameliyatlı köpeği Çarşı’nın yüzmesi gerekince havuz bulamamış ve sonrasında Fizyopet’i kurma kararı almış. Hayran ise köpeği Capia’nın yaşadığı trafik kazası sonrası geç saatlerde kliniğe gitmesi problem olunca bu alandaki eksikliği fark etmiş ve dadılık hizmeti veren Doggy Fun Club ajansını hayata geçirmiş...

“Anlaşan köpekler birlikte kalıyor”

Nur Duru, Boğaziçi Üniversitesi’nde Turizm İşletmecilik eğitimi almış. Pet ürünleri ithalatı yaparken köpeğinin iyileşme süreciyle birlikte Fizyopet’i kurmuş. Yaklaşık bir yıldır hizmet veren Fizyopet’te kendi köpekleri ve kreşe gelen köpeklerle birlikte yaşıyor.

Haberin Devamı

-Hizmetlerinizden bahsedebilir misiniz bize?

Otel hizmeti sunuyoruz. Ayrıca haftanın dört günü sabah 8.00’den akşam 18.00-19.00’a kadar kreş hizmetimiz var. Rehabilitasyonumuz var. Ayrıca istenirse temel eğitim veriyoruz.

Köpeklere doğum sonrası özel bakım

-Buraya gelen köpeklerin bir günleri nasıl geçiyor?

Köpek sahibi olarak kafes kullanımına karşıyım. Anlaşan köpekler birlikte bir odada kalıyor. İki köpek de kalabiliyor, sekiz-dokuz köpek de birlikte kalabiliyor. Odalar oldukça büyük. Hiç sosyalleşmemiş, anlaşamayan köpeklere ayrı oda veriyoruz. Saat 7.00’de hep beraber güne başlıyoruz. Mamaları verilip tuvalet ihtiyaçları gideriliyor. 12.00-13.00’e kadar yüzmeyi sevenler ve yüzmesi gerekenler havuza giriyor. Diğerleri futbol sahasında ya da açık alanlarda oynuyor. Biz de özel ilgilenilmesi gereken köpekler varsa onlarla ilgileniyoruz. Akşam 19.00-20.00 gibi mamalarını yiyerek, kimyasal kullanmadan dezenfekte edilen odalarına dönüyorlar.

-Rehabilitasyon olarak neler yapıyorsunuz?

Günümüz koşullarında köpekleri yeteri kadar dışarı çıkıp oynatamıyoruz, dolayısıyla köpekler başka köpeklerden çekinip korkabiliyor. Burada onları tanıştırıp daha sosyal köpekler haline getiriyoruz. Irklarına göre top oyunlarımız var, frizbi oynuyoruz. Ayrıca yüzme imkanları var. Havuzlarımızdan biri tamamen köpeklere özel tasarlandı. Rahatça girip çıkmalarına uygun merdiven basamağı bulunuyor. Hem fiziksel hem psikolojik olarak çok rahatlatan bir aktivite yüzme.
-Hizmetlerinizden hangi köpekler yararlanabiliyor?

Haberin Devamı

Aşı karnesi ve aşılarının tam olması gerekiyor. Ortalama 70-80 köpeklik bir kapasitemiz var. Genelde her müşterinin köpeğini kabul ediyoruz. Agresifse problem olabiliyor. Köpek ırkı olarak bir kısıtlamamız yok, sosyallik durumu önemli bizim için.

-Fiyatlar nasıl?

Gecelik konaklama 75, günlük kreş hizmeti nakil hizmetine göre 60 ve 85 lira arasında değişiyor. Bire bir yüzme seansları 70 lira. Haftada dört günden dört haftalık kreş hizmeti ise 1.300 lira.

-Diğer köpek otellerinden sizi ayıran özellikler neler?

Burada butik bir hizmet veriyoruz. Özel durumlar için özel hizmetler sunuyoruz. Dişi köpekler doğum ve doğum sonrası dönemlerini, hasta köpekler iyileşme-dinlenme dönemlerini burada geçirebiliyorlar. İlaç saatlerine, egzersiz saatlerine bağlı kalarak bire bir ilgileniyoruz. Kafeste bakmıyoruz. Sosyal olmaları, bir arada ve bütün günü dışarıda, yeşillikler içinde geçiriyor olmaları çok büyük bir fark. Ayrıca onlara tahsis edilmiş özel havuzları var. Hijyen konusunda da özellikle dikkatliyiz.

Haberin Devamı

“Haftada ortalama 100-150 müşteriden telefon alıyoruz”

Asıl mesleği endüstriyel tasarımcılık olan Demet Hayran, 12 yıldır barınak gönüllüsü. Hayran internet üzerinden “dadılar” yani köpek bakıcılarıyla müşterileri buluşturan Doggy Fun Club’ın da kurucusu.

-İstanbul, Ankara, İzmir, Muğla ve Alaçatı’da Türkiye’de beslenmesi yasal olan köpek ve kediler için ister sizin evinizde ister dadının evinde dadılık ve nakil hizmeti sağlıyoruz. Ajansımız 4 yıldır var. Başlarda köpekler için hizmet veriyorduk ancak talep üzerine kedileri de dahil ettik.

-Dadı olabilmek için kedi veya köpek bakmış olmanız gerekiyor. Sitemizdeki soruları cevaplıyor, ajansa geliyorsunuz. Köpekle birlikte yürüyüşe çıkıyoruz ve o sıradaki tutum ve davranışlarınızdan uygunluğunuzu ölçüyoruz. İstanbul dışındaysanız, e-posta yoluyla iletişime geçiyoruz ve referanslarınızı sunuyorsunuz. Uygun bulursak profilinizi dadı olarak sitemizde yayınlıyoruz.

Haberin Devamı

-Dadı bulmak isteyenler internet sitemizdeki dadı profillerini inceleyip rezervasyon yaptırıyor. Bizi arayıp dadılar hakkında detaylı bilgi alabildikleri gibi isterlerse yüz yüze de görüşebiliyorlar.

Ücretleri dadılar belirliyor

-En fazla talep tek başına yaşayan kadınlardan, sonra da ailelerden geliyor. Haftada 100-150 müşteriden telefon alıyoruz, şu anda dadıların yüzde 80’i dolu. Dadı olmak için başvuranlarda da kadınlar çoğunlukta.

-Dadılar ücretlerini kendileri belirliyor. Ortalama olarak köpeğin ırkına göre günlük 25 ile 75 lira arası değişiyor. Kedilerde ise fiyatlar 15 ile 35 lira arasında.

-Sabah yürüyüşü, tuvaletlerinin yaptırılması, mamalarının yedirilmesi, varsa özel oyun ve egzersizinin uygulanması, pati temizliği, taranması ve akşam bunların tekrar edilmesi şeklinde geçiyor bir gün.

- Dadılarımızın çoğunun evlerinde hayvanları var, profillerinde cins ve cinsiyetlerini belirtiyorlar. Müşteriler ona göre tercih yapıyor, hayvanlar sosyalleşmiş de oluyor. Dadıların evlerinde köpeğin yatağının olduğu bir oda tamamıyla köpeğe ayrılmış vaziyette.

-Yüzde 10 komisyonla çalışıyoruz, bunun yüzde 5’i reklam ve sitenin büyümesine, diğer yüzde 5’i sokak köpeklerinin ameliyat edilmesi ve sahiplendirilmesine gidiyor. Şimdi engelli arkadaşlarımızı kedi dadısı olarak istihdam ediyoruz.