Cumartesi Hem söylüyor hem oynuyor

Hem söylüyor hem oynuyor

28.09.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ünlü şarkıcı Justin Timberlake oyunculuk kariyerinde de başarıyla ilerlemeye devam ediyor. Kendisini bu yıl iki filmde izleyeceğiz

Hem söylüyor hem oynuyor

Justin Timbarlake 1990’ların sonuna doğru dört erkek arkadaşıyla kurduğu müzik grubu ‘N Sync ile tanındı önce. Ardından TV programı “The New Mickey Mouse Club”da tanıştığı Britney Spears’la yaşadığı büyük aşkla gündemden inmez oldu. Geçtiğimiz yıl oyuncu Jessica Biel ile evlenen, müzik dünyasında aldığı ödüllerin yanı sıra oyunculuğuyla da adından söz ettiren Timberlake bu yıl iki yeni filmle karşımıza çıkıyor.
Bu hafta gösterime giren “Büyük Kumar”da ünlü şarkıcı, Ben Affleck ve Gemma Arterton’la başrolleri paylaşıyor. Bu filmde Timberlake, okul harçlarını ödeyebilmek için büyük bir kumarbazın pis işlerine bulaşıp başına çok büyük dertler açan Richie Furst adlı bir üniversite öğrencisini canlandırıyor.
Justin Timberlake’i izleyeceğimiz diğer film ise 6 Aralık’ta vizyona girecek “Sen Şarkılarını Söyle”. Joel ve Ethan Coen kardeşlerin senaryosunu yazıp yönettiği film bu yıl Cannes Film Festivali’nde gösterilmiş ve olumlu eleştiriler almıştı. Türkiye prömiyeri ise Adana 20. Altın Koza Film Festivali’nde yapıldı.
Oscar Isaac, Carey Mulligan, John Goodman ve Garrett Hedlund gibi isimlerin oynadığı film, 1960’ların New York’unda bir bestecinin folk müzik ortamlarında yaşadıklarını konu alan bir drama. Timberlake bu filmde ana karakter Llewyn Davis’in (Oscar Isaac) kendisi gibi folk müzisyeni olan arkadaşlarından Jim Berkey’i canlandırıyor.
Timberlake’in Coen kardeşlerin filminde oynaması kimi sinema eleştirmenleri tarafından “büyük bir şans” ve “sürpriz” olarak değerlendirilirken, aslında bir o kadar da “Kim derdi ki o şarkıcı gün gelecek bir Coen filminde oynayacak” havası yaratıyor. Ancak kesin olan, bu filmle oyunculuk kariyerinde önemli bir aşamayı geçtiği...

Yaşadığı büyük hayal kırıklığı onu pes ettirmedi
32 yaşındaki Justin Timberlake 2000 yılından bu yana pek çok filmde rol aldı. Kariyerinin “en başarılı filmi” sayılan, Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg’ün hayatının anlatıldığı “Sosyal Ağ” 2010’da vizyona girdi, 224 milyon izleyiciye ulaştı ve sekiz dalda Oscar’a aday gösterilip dört Altın Küre Ödülü’nün de sahibi oldu. Timberlake bu filmde, Zuckerberg’ün en yakın arkadaşlarından ve Napster’ın kurucusu Sean Parker’ı canlandırmıştı.
2005 yılında Morgan Freeman, Kevin Spacey gibi ünlü isimlerle yer aldığı ve Joshua Pollack adında genç bir gazeteciyi oynadığı “Edison” filmi ise dünya çapında sadece dört milyon dolar hasılat elde ederek büyük bir hayal kırıklığı yaşatmıştı. Ünlü şarkıcının rol aldığı diğer filmlerden öne çıkanlar ise “Longshot” (2000), “Kim Kimin Yerinde” (2000), “Rehine” (2006), “Kıyamet Öyküleri” (2006), “Kara Yılan İnliyor” (2007), “Açık Yol” (2009), “Kötü Öğretmen” (2011), “Zamana Karşı” (2011), “Arkadaştan Öte” (2011) ve “Bahse Var mısın?” (2012).

Haberin Devamı

Hem söylüyor hem oynuyor

Başarıya ve ödüle doymuyor
Asıl olarak müzisyen kimliğiyle tanıdığımız Justin Timberlake, düet yaptığı ünlü isimler ve aldığı ödüllerle de adından sıkça bahsettiriyor. Şarkıcı 2002 yılında “Justified” albümü ile solo çalışmalarına başladığından bu yana MTV Müzik Ödülleri, Emmy Ödülleri ve Grammy Ödülleri başta olmak üzere pek çok dalda aday gösterilip ödüller aldı. Toplam altı Grammy Ödülü’nün sahibi olan Timberlake, geçen ay düzenlenen MTV Video Müzik Ödülleri’nde ise son albümü “The 20/20 Experience”deki “Mirrors” ile yılın müzik videosu, en iyi yönetmenlik, en iyi kurgu ve Michael Jackson Özel Ödülü dallarında olmak üzere dört ödül birden aldı.