Cumartesi “Her şey daha yeni başlıyor”

“Her şey daha yeni başlıyor”

12.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

“Kalp Atışı” dizisinin Ali Asaf’ı, ekranın yeni jönü Gökhan Alkan, çalışmanın gücüne inananlardan. Alkan, “Tiyatro, sinema, dizi ve reklam derken yedi yıldır aralıksız çalışıyorum ama bana göre her şey daha yeni başlıyor” diyor

“Her şey daha  yeni başlıyor”

Kısa sürede ekranın aranan yüzlerinden biri olan Gökhan Alkan, dizisi “Kalp Atışı” ile Show TV’de, dün vizyona giren filmi “Organik Aşk Hikayeleri” ile beyazperdede izleyici karşısına çıkıyor. Kocaeli Üniversitesi Otomotiv Teknolojileri Öğretmenliği mezunu olan Alkan’ın oyunculuk aşkı, çocuk yaşlarda başlamış... “Hedeflerim hiç değişmedi, sadece okumaya mecburdum” diyen oyuncu, üniversiteyi bitirdikten sonra Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde eğitim almış. Alkan’la Park Dedeman Levent’te buluştuk; projelerini, hayatını ve oyunculuk serüvenini konuştuk.

Haberin Devamı

Otomotiv teknolojileri öğretmenliğini bitirdiniz. Oyunculuk hayatınıza nasıl girdi?

Hayatımda her zaman vardı. İlkokul, lise ve üniversite yıllarında amatör olarak uğraşıyordum. Okul bittikten sonra tamamen oyunculuğa yöneldim. Hedefim hep bu ve daha fazlasıydı. Eğitim hayatım boyunca çabam hiç değişmedi, sadece okumaya mecburdum. Bitirdim ve hayallerim için savaşmaya başladım.

Ekran yolculuğuna başlamanızın özel bir hikayesi var mı?

Profesyonel olarak tiyatro oyunlarında oynarken dizi, reklam ve sinema filmi denemelerine gidiyorduk. Elime geçen ilk dizi şansını iyi değerlendirdim. Benim için girdiğim deneme çekimindeki sahne; belki de hayatımda ilk ve son kez oynayacağım, yaşayacağım sahnedir. Bu mantıkla hareket edince keyfini çıkarıyorsunuz. Şans verilince de kendimi kimsenin desteği olmadan, dimdik durarak kabul ettirdim.

Haberin Devamı

Türkiye’nin yeni jönleri arasında gösteriliyorsunuz. Yakaladığınız bu başarıyı neye bağlıyorsunuz?

2010 yılı profesyonel olarak ilk sahneye çıktığım yıl. Tiyatro, sinema, dizi ve reklam derken çok şükür yedi yıldır aralıksız çalışıyorum. Bana göre her şey daha yeni başlıyor. Önce sağlık olsun da gerisi çalışmak.

“Senaryo ayağıma göre düzenlendi”

Şöhret olduktan sonra hayatınızda neler değişti?

Şöhret kendi hayatı, hayalleri, fikirleri olmayan insanları ve onların küçük dünyalarını değiştirir. Benim büyük hayallerim ve kocaman bir dünyam var. Şöhret, işim sebebiyle ve sayesinde bana uygun görülmüş ama benim için önemsiz sıfatlardan biri.

“Kalp Atışı”nın ilk bölüm çekimlerinde bir kaza geçirdiniz. Şimdi sağlığınız nasıl?

Dizimizin Marmaris’teki ilk çekim günü sol ayak topuk kemiğimi kırmışım. Ayağım şişti, ağrıyor fakat topuk kemiğimi kırdığımdan haberim yok. Oradaki çekimleri tamamlayıp, İstanbul’a gelince bir MR çektirelim dedik ve gerçekle yüzleştik. Sonra tüm senaryo ayağıma göre tekrar düzenlendi. Çok zor bir süreçti, risk aldık ama çalışmaktan, inanmaktan hiç vazgeçmedik.

“Hedonist yani hazcı bir adamım”

Dizide bir doktoru canlandırıyorsunuz. Role nasıl hazırlandınız?

Haberin Devamı

Doktor tanıdıklarımdan destek aldım, fikir alışverişi yaptık. Danışman doktorlarımızla ameliyata girdik. Aşık, gözlerinin içi gülen, duygularını, düşüncelerini alt metinsiz dile getiren, kendiyle ve dünyayla barışık, dâhi profesör Ali Asaf Denizoğlu’nu yaşamak çok zevkli.

Ali Asaf sevdiği kadının kalbini kazanmak için her şeyi yapıyor. Siz aşk için neler yaparsınız?

Aklın egemen olduğu aşk için her şeyi yapmaya değer. Hedonist yani hazcı bir adamım, aşk denen şeyin hazzını aldığım an hiçbir şeyi yaşamaktan çekinmem ama akıl süzgeci devamlı çalışıyor olmalı.

“Her şey daha  yeni başlıyor”

Kalbiniz dolu mu?

Kalbim de, aklım da boş.

“Oynadığım karakterlerin aşkları beni tatmin ediyor”

Yazmayı çok sevdiğinizi duydum. Senaryo mu yazıyorsunuz?

Senaryo değil ama anıları biriktiriyorum. Büyüklerimin, etrafımdaki insanların yaşanmışlıklarını derliyorum, ileride hikayeleştirebilirim diye. Biraz arşivci bir tarafım var. Güfte, düz yazı, şiir gibi karalamalarım oluyor. Bazen düşünürek, bazen gözlemleyerek, en çok da yaşayarak yazıyorum. Oynadığım karakterlerin aşkları beni tatmin ediyor ve yazmama olanak sağlıyor.

Haberin Devamı

İki ödüllü filmde rol aldınız. Sinema projelerinizden bahseder misiniz?

“Defne’nin Bir Mevsimi” ve deneysel tarzda bir film olan “Organik Aşk Hikayeleri”nde oynamıştım. Her ikisinin de yurt içi ve yurt dışında birçok önemli festivalden ödüllerle dönmesi bizim için çok önemli ve gurur verici. “Organik Aşk Hikayeleri” vizyona girdi. Filmlerde de birbirinden farklı karakterleri canlandırıyorum. Maymun iştahlı bir oyuncuyum. Her canlandırdığım rolün bir öncekinden farklı bir ruh halinde olması benim için çok önemlidir.

Yazarlar