Cumartesi Kimler geldi kimler geçti?

Kimler geldi kimler geçti?

21.09.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

“Muhteşem Yüzyıl” sadece tartışmalara yol açan senaryosu ve entrikalarıyla değil, oyuncu trafiğiyle de dikkat çekiyor. Baştan beri ünlü isimlerin yer aldığı dizi, 3’üncü ve son sezonunda da kadrosunu yeni oyuncularla zenginleştirdi. Üç yıllık yayın hayatında bu diziden kimler geldi kimler geçti...

Kimler geldi kimler geçti

Tükenmişlik sendromu diziyi bıraktırdı

Haberin Devamı

* Dizinin adı duyulduğu günden beri Hürrem Sultan rolünü kimin oynayacağı büyük tartışma konusu olmuştu. Bu role Meryem Uzerli seçildi. Hürrem, kısa zamanda Kanuni’nin en büyük gözdesi ve onun “ilk” imam nikahlı eşi olmayı başardı. Kanuni’ye olan aşkı gözünü kör eden Hürrem sarayda pek çok kişiyi canından etmişti. “Tükenmişlik sendromu” nedeniyle diziyi bırakan Uzerli’nin yerini Vahide Perçin (Gördüm) aldı.
* Vahide Perçin sultanın 10 yıl sonraki
halini canlandırmasına rağmen “epey yaşlı” bulunmuş yine de hiçbir makyaj hilesini
kabul etmemişti. Yeni Hürrem bu sezon taht kavgalarında nasıl üstün geleceğinin planlarını yaparak yine can yakacak...

Yasak aşk onları ölüme götürdü
* Kanuni ve kardeşleri Hatice, Beyhan, Şah ve Fatma Sultan’ın annesi Ayşe Hafsa “Valide” Sultan’ın (Nebahat Çehre) Hürrem’le arası hiç iyi olmadı. Damadı Pargalı ile Nigar Kalfa’nın yasak aşkını öğrenen Valide felç geçirip ölmüştü.
* Kanuni’nin en yakın dostu, veziriazam
ve Sultan Süleyman’ın kız kardeşi Hatice Sultan’ın eşi Pargalı İbrahim Paşa (Okan Yalabık), Nigar Kalfa’yla gizli aşk yaşamıştı. Bunu öğrenen Hürrem (Meryem Uzerli) çeşitli entrikalarla Pargalı’yı tehdit etmiş, vezir Kanuni’nin emriyle öldürülmüştü.

Haberin Devamı

Konuk karakterler

Ceren Hindistan Ahsen Hatun: Hürrem’in bir dönem yanında tuttuğu sadık cariyelerinden.
Altan Gördüm Bekir Ağa: Osmanlı yöneticilerden birini canlandıran Gördüm, Şehzade Mustafa döneminde rüşvet suçlamasıyla Manisa’da idam edilmişti.
İlker Aksum Cafer Ağa: Osmanlı donanmasının en üst rütbeli komutanı Kaptanı Derya rolüyle ilk bölümde oynadı.
Yalçın Bulut Behram Çavuş: Kanuni Sultan Süleyman’ın Macaristan’a gönderdiği elçiyi canlandırdı.
Demir Demirkan Deli Sabit: Mohaç Meydan Muharebesi’nde Deliler adlı askeri birliğin başındaydı.
Bergüzar Korel Monica Gritti: Venedikli Andreas Gritti’nin kızı ve Alvise Gritti’nin kız kardeşi.
Binnur Kaya Muskacı Hatun: Muska ve büyüler yapan bir hatunu canlandırdı.
Büşra Pekin Şirin Hatun: Haremdeki cariyelere muskalar getiren bohçacı kadın rolüyle dizide bir bölüm oynadı.
Hamdi Alkan Yahya Efendi: Kanuni Sultan Süleyman’ın süt kardeşiydi ve Şehzade Mustafa’nın idamı sonrası Kanuni’ye küsüp bir daha konuşmadı.

Haberin Devamı

Yeni sezonunda “Muhteşem Yüzyıl”a transfer olan ünlüler

* Meltem Cumbul Fatma Sultan: Kanuni Sultan Süleyman’ın kız kardeşini oynayacak olan Cumbul aynı zamanda Kara Ahmed Paşa’nın eşi olacak.
* Engin Öztürk Şehzade Selim: Kanuni
ile Hürrem’in oğlu olan Şehzade Selim,
kardeşi Beyazıd ile gireceği taht kavgasında kazanan olacak ve adını 11’inci Osmanlı padişahı olarak tarihe yazdıracak.
* Aras Bulut İynemli Şehzade Beyazıd: Kanuni ile Hürrem’in küçük oğlu Beyazıd, taht kavgasını kaybedince İran Şahı’na sığınacak.
* Aslıhan Gürbüz Şah Sultan: Geçtiğimiz sezon Deniz Çakır’ın oynadığı Kanuni Sultan’ın kız kardeşi ve Lütfi Paşa’nın eşi rolünü bu sezon Aslıhan Gürbüz canlandıracak.
* Berrak Tüzünataç Mihrünnisa: Barbaros Hayrettin Paşa’nın kızını oynayacak oyuncu, Şehzade Mustafa’yla yakınlaşacak. Aradaki yakınlaşmayı Hürrem Sultan koz olarak kullanacak.
* Merve Boluğur Nurbanu Sultan: Venedik’ten köle olarak getirilen Nurbanu, Sarı Selim’i kendisine âşık edecek ve ileride oğlu III. Murad’ın tahta çıkmasıyla Valide-i Atik Sultan olacak.

Haberin Devamı

Diziyi süsleyen diğer karakterler

Burak Özçivit Malkoçoğlu Bali Bey: Hasodabaşı Bali Bey, Aybige Hatun’a âşık olmuş ve onun gitmesiyle sefere çıkıp bir daha dönmemişti.

Cansu Dere Firuze: Mihrimah’ın nedimesi Firuze, saraya gelip Kanuni’nin gözdesi olunca, Hürrem icabına bakıp saraydan göndermişti.

Engin Günaydın Gül Ağa: Haremdeki cariyelere saray terbiyesi vermekle görevli kişiydi. Pargalı tarafından saraydan gönderilmiş, dönmemişti.

Ezgi Eyüboğlu Aybige Hatun: Kırım Hanlığı’ndan gelen ve Malkoçoğlu ile aşk yaşayan Aybige Hatun Kırım’a geri dönmek zorunda kalmıştı.

Filiz Ahmet Nigar Kalfa: Harem yetkilisi Nigar Kalfa, Pargalı’yla yaşadığı yasak aşk duyulunca saraydan kaçmış, yaşadıklarına dayanamayıp intihar etmişti.

Gürkan Uygun Mimar Sinan: Dönemin
en ünlü baş mimarı, bir savaş sırasında yaptığı köprü ile Osmanlı’ya
zafer getirmişti.

Haberin Devamı

Melike İpek Yalova Kastilya Prensesi Isabella Fortuna: Kanuni’nin gözdelerinden olan prensesi Hürrem icabına bakarak saraydan göndermişti.

Melisa Sözen Efsun Hatun: Hürrem’in nedimesi olan Efsun, Şehzade Mustafa’dan hamile kalmış, ancak çocuğunu düşürerek hayatını kaybetmişti.

Nihan Büyükağaç Gülşah Hatun: Saraydan kovulunca Hürrem’e hizmet etmeye başlayan Gülşah, Nigar Kalfa tarafından öldürülmüştü.

Saadet Işıl Aksoy Victoria (Sadıka): Kocası, Kanuni tarafından öldürülünce intikam almak için saraya cariye olarak sızan Macar kontesiydi.

Sema Keçik Karabel Daye Hatun: Valide Sultan’ın nedimesi. Hürrem’i destekleyince, sürüklenerek saraydan kovulmuş, intihar etmişti.

Bu oyuncular yeni sezonda da devam edecek

Kanuni ile Mahidevran’ın oğlu Şehzade Mustafa rolüyle diziye giren Mehmet Günsür, cariyelerin gözdesi, Hürrem’in azılı düşmanlarından biri oldu.
Diziye sonradan katılıp
yeni sezonda da rol alacak diğer karakterler ise Kanuni’nin kızı, Rüstem Paşa’nın eşi Mihrimah Sultan (Pelin Karahan), Rüstem Paşa (Ozan Güven), Hürrem’in oğlu Şehzade Mehmed (Gürbey İleri), Şeyhülislam Ebu Suud Efendi (Tuncel Kurtiz), Mustafa’nın sağ kolu Taşlıcalı Yahya (Serkan Altunorak) ve Barbaros Hayrettin Paşa (Tolga Tekin).