Cumartesi Kıyafetler akordeon çalıyor

Kıyafetler akordeon çalıyor

31.05.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bu yaz pek çok ünlü tasarımcının koleksiyonunda karşımıza çıkan pililer, etek ve elbiselere hareket katıyor

Kıyafetler akordeon çalıyor

Pilili etekleri en son giyişiniz okul yıllarınıza rastlıyorsa, birkaç ufak değişiklikle kişisel tarihinizde nostalji yaşamaya hazır olun. Çünkü 2014 ilkbahar/yaz koleksiyonlarında bu katlama tekniğini kullanarak eteklere, elbiselere ve bluzlara akordeon çaldıran tasarımcılar söz birliği etmişçesine ısrarlı: Bu yaz ya pili giyilecek ya da pili giyilecek.

Sokak modasının yıldızları renkli pilililerden yana
Dior’dakiler pastel renklerle romantik, Dries Van Noten’dakiler ise kocaman bir çiçeği andıracak kadar yaratıcı. Proenza Schouler, Haider Ackermann ve Lanvin metalikleri tercih ediyor, Celine ise onları desenlerle buluşturuyor. Podyumda durum böyleyken şehirde de çok farklı değil elbette. Ama özellikle pilili etekleri çok seven sokak modası yıldızlarının tercihi mor ve pembe gibi “ben buradayım” diyen renklerden yana.
Pili, sıcak pres ile yapılan bir kumaş ve kağıt şekillendirme yöntemi. Tarihçesinin eski Mısır uygarlığına dayandığını söyleyenler de var, antik Yunan’a dayandığını söyleyenler de. Elizabeth dönemi İngiltere’sinde gömleklerin boynunda kullandıldığına ve İskoç kiltlerinin vazgeçilmezi olduğuna ise şüphe yok.
Modern zamanlara gelecek olursak, pili konusundaki en yaratıcı isim Japon tasarımcı Issey Miyake diyebiliriz. 1980’lerde piliyi farklı kumaşlar, özellikle de polyester üzerinde deneyen ve hazır giyim sektörüne sokan tasarımcının Pleats Please (Pililer Lütfen) isimli bir koleksiyonu hatta parfümü bile var. Tarihçeden bahsetmişken, Marilyn Monroe’nun “Yaz Bekarı” filminde giydiği beyaz pilili elbisenin ikonikleştiğini de hatırlatalım.

Haberin Devamı

Kıyafetler akordeon çalıyor

Marilyn Monroe ile ikonikleşti

Marilyn Monroe “Yaz Bekarı” filminin ünlü sahnesinde pilili beyaz bir elbise giymişti.

Alışveriş

Hem şehirde hem tatilde

l Park Bravo’daki mavi beyaz pilili etek hem romantik hem de neşeli. Fiyatı 179 TL.
l Beymen Academia bluz, ince askıları ve metalik rengiyle partiler için ideal. 385 TL.
l Kırmızı pilili etek, ofis stiline renk katmak isteyenler için iyi bir tercih. Fabrika 111.30 TL.
l Lacivert siyah maksi elbiseyi hem şehirde hem de tatilde giyebilirsiniz. Stefanel 130 TL.

Nasıl giymeli?

l Pilili etek giyecekseniz yüksek belli modellerden kaçının. Olduğunuzdan daha kilolu görünmenize sebep olur.
l Çok kalın pililer kalçayı, incecik olanlar ise basenleri saklamak için ideal. Karnınızın daha düz görünmesi içinse eteğin belinden başlayan pilileri tercih edin.
l Pilili etek ve elbiselere babetler de çok yakışıyor. Fakat boyunuz kısaysa topuklulardan yardım almakta fayda var.
l Bu trendi fazla hanım hanımcık buluyorsanız metalik dokular ve leopar, geometrik gibi ididalı desenler imdadınıza yetişebilir.

Haberin Devamı

Kısa Kısa

İtalyan dokunuşu
GIorgIo ArmanI, Alman futbol kulübü Bayern Munich için tasarladığı kıyafetlerin eskizini paylaştı. Takımla üç yıllık anlaşma imzalayan İtalyan moda devi, hem futbolcuları hem de yöneticileri giydirecek.

Versiyon 2.0
MAISON Martin Margiela ve Converse, işbirliklerinden doğan yeni modellerle karşımızda. Converse’in Chuck Taylor All Star ve Jack Pursell modelleri, Margiela dokunuşuyla kireç beyazına boyanmış ve turuncu-mavi boya lekeleriyle süslenmiş.

Hayali otele koleksiyon
Topshop farklı marka ve tasarımcılarla işbirliği yapmayı sevse de vazgeçmediği bir isim var: Ashish. Bu sezon onuncu kez güçlerini birleştiren ikilinin koleksiyonu için Ashish’in Paradise Hotel adlı hayali bir tatil köyü fikrinden yola çıkılmış. Sonuç: Led ışıklı botlardan havuz terliklerine, şeffaf sırt çantasından neon renklerde mayo ve bikinilere uzanan “parlak” bir koleksiyon. n