Cumartesi ne var ne yok

ne var ne yok

25.10.2008 - 00:06 | Son Güncellenme:

Haftasonu dışarı çıkmak istiyorsunuz. Peki nereye gideceksiniz? Ne yapacaksınız? Bu haftasonu sizi hangi etkinlikler bekliyor? İşte cevabı...

ne var ne yok

sergi
Aynaların önündeki tiyatrocular
Hadi Çaman, Haldun Dormen, Yıldız Kenter, Zuhal Olcay, Demet Akbağ ve Haluk Bilginer gibi toplam 40 ünlü tiyatro oyuncusunun, fotoğraf sanatçısı Muammer Yanmaz tarafından çekilen siyah-beyaz fotoğraflarından oluşan
“40 Ayna Fotoğraf Projesi”, Nişantaşı City’s AVM’de 30 Ekim’e kadar görülebilir. Tel: (0212) 373 33 33

Haberin Devamı

Ege’den İstanbul’a
İstanbul Modern Sanatlar Galerisi aralarında Cavit Atmaca, Yaşar Sami Gökgöz, Reyhan Abacıoğlu gibi isimlerin de bulunduğu 14 Egeli sanatçının eserlerini ağırlıyor. 50 resim ve altı heykelden oluşan koleksiyon 10 Kasım’a kadar görülebilir. Tel: (0212) 288 48 48

İstanbul manzaraları
Dilek Işıksel’in tarihi yarımada, Ayasofya ve melekler konulu çalışmalarının son yorumlarından seçmelerin sunulduğu “İstanbul’um Ben...” başlıklı sergi, 12 Kasım’a kadar Kızıltoprak Sanat Galerisi’nde. Tel: (0216) 418 38 06

Kermen’in “yoğunluğu”
Ersin Kermen’in “yoğunluk” fikrini işlediği sergisi için son günler. Sergi 28 Ekim’e kadar Ütopya Platform Sanat Galerisi’nde açık kalacak. Tel: (0216) 414 11 87

Haberin Devamı

85’inci yıl için
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 85’inci yılı nedeniyle düzenlenen sergi The Marmara Pera otelinde 27 Aralık’a kadar izlenebilecek. “Cumhuriyet’in 85. Yılında 85 Çağdaş Türk Sanatçısı” adlı sergide ressam, heykeltıraş ve fotoğrafçıların çalışmaları görülebilir.

Derme çatma Haliç
Fotoğraf sanatçısı Burak Serdaroğlu’nun, çarpık kentleşmenin Haliç’in dokusunda bıraktığı izleri yansıttığı “Derme / Çatma” isimli sergisi Rezan Has Müzesi’nde 30 Kasım’a kadar sürecek. Tel: (0212) 533 65 32

etkinlik
Cinecity’de Çocuk Filmleri Festivali
30’un üzerindeki ülkeden 100’ün üzerinde filme ev sahipliği yapacak olan Uluslararası Çocuk Filmleri Festivali,
28 Ekim-13 Kasım tarihleri arasında Cinecity Sinemaları’nda gerçekleşecek. Festivalde ayrıca küçük sinemacıların elinden çıkan filmler için de bir bölüm var. Ayrıntılı bilgi: internet adresinde.

ne var ne yok
müzik
İtalya’dan İstanbul’a caz
İtalyan caz gitaristi ve besteci Simone Giuducci ile vokalist Anna Maria Caselli, 27 Ekim Pazartesi gecesi saat 21.30’da Nardis Jazz Club’da birlikte sahneye çıkacak. Tel: (0212) 244 63 27

Elektro ve house müzik
Noze bugün Otto Santral’de sahneye çıkıyor. İkili gecede elektro, house ve disko müziğine yer verecek. 23.00’te başlayacak gecenin biletleri Biletix’te.

Massive Attack kurucusu DJ setinde
Massive Attack kurucularından Grant Marshall (Daddy G) The Hall İstanbul’da. Grubun tüm albümlerinde besteci ve prodüktör olarak yer alan Marshall bu kez DJ setinde hayranları ile buluşacak. Biletler Biletix’te. Normal 40, öğrenci 30 YTL.

Haberin Devamı

English Concert Singers Türkiye’de
Farklı meslek dallarından ve İngiltere’nin çeşitli yerlerinden gelen 65 kişilik bir koroya sahip topluluk The English Concert Singers’ın müzikallerden operalara ve gospellere kadar değişen repertuarını 30 Ekim gecesi Kültür Üniversitesi Akıngüç Oditoryumu’nda saat 20.00’de dinleyebilirsiniz.

Küba ezgileri Babylon’da
Küba ezgilerini, funk, rap ve Latin ritimlerini sahne şovları ile birleştirerek sunan The Cuban Brothers, Mariachi sponsorluğunda 28 Ekim’de Babylon’da olacak. Gecede DJ setleri yer alacak, breakdance şovu düzenlenecek.
Biletler Biletix’te.

Kurban uzun bir aradan sonra tekrar İstanbul’da
Kurban yaklaşık iki yıl sonra İstanbul’daki ilk konserini Bostancı Gösteri Merkezi’nde veriyor. Gruba sahnede Hayko Cepkin de eşlik edecek. Biletix’teki biletler 34 YTL.

Haberin Devamı

Pop hitleriyle karaoke
Klub Karaoke’de bugün pop listelerinin en iyileri Pop Hits partisinde söylenecek.

Hale Caneroğlu’ndan müzikal parçaları
Hale Caneroğlu ve grubu Cover Project 30 Ekim’de Beyoğlu Hayal Kahvesi’nde sahneye çıkacak. Grubun repertuarı daha çok müzikal parçalarından ve 80’lerin dans şarkılarından oluşuyor. Biletler Biletix’te. Fiyatı 23,50 YTL.

Corea ve McLaughlin bir arada
Cazın değerli isimlerinden Chick Corea ve John McLaughlin, Miles Davis’le çalıştıkların dönemden sonra ilk kez bir arada çalıyor. Saksofonda Kenny Garrett, basta Christian McBride ve davullarda Vinnie Colaiuta olmak üzere sahneye çıkacak olan Chick Corea&John McLaughlin Five Peace Band’in konserleri, 30 Ekim Perşembe gecesi İstanbul Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda saat 20.00’da ve 31 Ekim Cuma gecesi Ankara Anadolu Gösteri Kongre Merkezi’nde saat 20.30’da dinlenebilir. Biletler Biletix’te.

Efsanevi DJ’ler partisi
Fransız DJ ve prodüktör Martin Solveig, Malibu’nun düzenlediği “Efsane DJ’ler” partilerinin bu sezondaki ilk konuğu olarak İstanbul’a geliyor. Solveig 1 Kasım’da Airport İstanbul’da pikapların başına geçecek. Biletler Biletix’te.

Haberin Devamı

Büyük Kulüp’te 29 Ekim konseri
Büyük Kulüp Derneği’nin Taylan Kendirli yönetimindeki Klasik Türk Müziği Korosu, 29 Ekim Çarşamba günü saat 15.30’da Büyük Kulüp Balo Salonu’nda vereceği konserde, Atatürk’ün sevdiği eserlerle cumhuriyet dönemi Türk müziği bestecilerinin eserlerinden seçkiler sunacak.

Anadolu’da blues turu
Efes Pilsen Blues Festivali 19’uncu defa bu müziğin meraklılarını doyurmaya hazırlanıyor.
3 Aralık’a kadar Türkiye’de 19 ili dolaşacak, ayrıca Girne ve Moskova’ya da uğrayacak organizasyonda yine blues’un çok önemli isimleri sahneye çıkacak.
Unutulmaz John Lee Hooker’ın oğlu John Lee Hooker Jr.’ın yanı sıra efsanelerden Watermelon Slim ve etkileyici sesiyle tanınan Sharrie Williams bu yılın sanatçıları. 11 bin kilometreyi aşkın bir mesafeyi kat edecek festivalin ilk hafta programı şöyle:
25 Ekim: Adana HiltonSA
27 Ekim: Gaziantep Kalender Plaza
28 Ekim: Diyarbakır Demirok Tesisleri
30 Ekim: Malatya Avşar Otel
31 Ekim: Kayseri Hilton
Ayrıntılı bilgiyi internette adresinden alabilirsiniz.