Cumartesi Ormandaki hayvanlar ve bitkiler mücevhere dönüştü

Ormandaki hayvanlar ve bitkiler mücevhere dönüştü

15.03.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Sincaplar, mantarlar, balıklar, penguenler; Zen Diamond’ın yeni tasarımlarında değerli taşlarla buluştu. Ortaya “Animals in Nature” ile Emel Kurhan’ın imzasını taşıyan “Fauna in Nature” koleksiyonları çıktı

Ormandaki hayvanlar ve bitkiler mücevhere dönüştü

Sincaplar, göçmen kuşlar, ayılar, mantarlar, meşe palamutları, kurbağalar, geyikler, baykuşlar... Kuzey Amerika ormanlarının “sakinleri” mücevhere dönüştü. Yazbukey markasının yaratıcılarından Emel Kurhan hayvanlara ve bitkilere altınla, pırlantayla, zümrütle, yakutla hayat verdi.
Kurhan imzasını taşıyan “Fauna in Nature” (“Tabiattaki fauna” olarak çevrilebilir) koleksiyonu Zen Diamond’un National Geographic Society (NGS) ile imzaladığı lisans anlaşması sonucu ortaya çıktı. Dünyanın en büyük bilim ve eğitim organizasyonlarından biri olan ve ünlü National Geographic kanalı ve dergisini de bünyesinde bulunduran NGS için hazırlanan koleksiyon, NGS amblemini taşıyan tüm ürünlerde olduğu gibi coğrafi bilgiyi artırma ve yayma misyonunu taşıyor.

Haberin Devamı

“Ansiklopedi karıştırdım, bölge hakkında bilgi topladım”

Emel Kurhan tasarımlarını anlatırken “Belgesellerini ve dergisini takip ettiğim National Geographic’e ait koleksiyonda orman hayatından yola çıktım” diyor. Kurhan 20 parçalık koleksiyonda Kuzey Amerika ormanlarından ilham aldığını söylüyor: “Ders çalışır gibi ansiklopedi karıştırdım, bölgenin ormanları hakkında bilgi topladım. Hayvan ve bitkileri mücevher haline getirirken doğadaki hallerine uygun olmalarına dikkat ettim. Gerçek görüntülerini yansıtmak için hayali tasarımlardan uzak durdum.”
Koleksiyonun her bir parçasında yer alan etiketlerde bitki ve hayvanların ekosistemdeki yerini anlatan bilgiler bulunuyor.

İkinci koleksiyonun teması şans olacak

Haberin Devamı

“Fauna in Nature”da Kurhan’ın her yaştan kadının takabileceği tasarımlar olarak tanımladığı kolyeler, yüzükler ve broşlar var. Kurhan küpe tasarlamamış. Yine NGS için hazırlayacağı ikinci koleksiyonda küpelere de yer vereceğini anlatıyor.
İkinci koleksiyonunda şans temasını işleyecek. Bu defa esin kaynağı uğuruna inanılan hayvanlar ve bitkiler olacak. Dört yapraklı yoncalarla, fillerle süsleyecek mücevherlerini.
“Fauna in Nature”a ait mücevherler 500 ile 1500 dolar aralığında satışa sunuluyor. Koleksiyondan elde edilecek lisans geliri NGS’nin keşif, doğal hayatı koruma, araştırma ve eğitim programları için harcanacak.
Kurhan’ın Zen Diamond işbirliği bu koleksiyonla sınırlı değil; markaya özel olarak iki koleksiyon daha hazırlıyor: “Yazbukey” ve “Miss Diamond”.

“Kurhan’dan gençleri göz önünde bulundurarak tasarım yapmasını istedik”

Emil Güzeliş (Zen Diamond Yönetim Kurulu Başkanı)
“Fauna in Nature” koleksiyonunu hazırlayan Emel Kurhan modanın merkezi Paris’te başarılı işlere imza atmış bir isim. Trendleri çok yakından takip ediyor. Ayrıca doğanın korunması konusuna önem veriyor. Bu özellikleri onu seçmemizde
etkili oldu.
“Animals in Nature” koleksiyonu daha çok orta yaş ve üstü alıcı kitlesine hitap ediyor. “Fauna in Nature” koleksiyonunda Kurhan’dan gençleri göz
önünde bulundurarak tasarım yapmasını istedik.  
NGS’nin mücevher konusunda lisans anlaşması yaptığı ilk ve tek şirketiz. National Geographic için hazırladığımız her iki koleksiyonda da doğa ana teması çerçevesinde mücevher modasını yansıtan şık ve dikkat çekici tasarımlar yarattık.

Haberin Devamı

Diğer koleksiyonda hayvanların anatomisine ve renklerine sadık kalındı

Zen Diamond’ın “Fauna in Nature”ın yanı sıra National Geographic Society için yarattığı bir koleksiyon daha var: “Animals in Nature”. Bu temada yavrusunu temizleyen aslan, yavrularını soğuktan korumak için ayakları üzerinde taşıyan penguen, okyanusta yüzen tropik balıklar ve başka hayvanlar var. Tasarımlar hayvanların doğadaki orijinal anatomik özelliklerine ve renklerine birebir sadık kalınarak üretildi. Ürünler mine tekniği kullanılarak hayata geçirildi.
Koleksiyondaki her hayvan figürünün arkasına ait olduğu bölgenin haritası lazer tekniği ile işlendi. Parçanın arkasındaki haritanın üzerindeki pırlanta ile hayvanın yaşadığı bölge gösteriliyor. 
“Ottoman” markanın NGS için tasarladığı son koleksiyon. Bu koleksiyon sadece yurtdışı mağazalarında satılacak.