Cumartesi Oscar sofrasında Türk yemeği

Oscar sofrasında Türk yemeği

04.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Oscar ödül törenlerinin resmi partilerini düzenleyen ünlü şef Wolfgang Puck, bu yıl ekibine bir Türk şefi de dahil etti. Ayrıca menüye de birkaç Türk yemeğinin eklenmesi bekleniyor.

Oscar sofrasında Türk yemeği

Türkiye’nin bu yıl “En İyi Yabancı Dilde Film” dalında Oscar’a aday gösterdiği “Ayla” filminin geçtiğimiz hafta vizyona girmesiyle Türkiye’de Oscar heyecanı başladı. Derken bir haber de Oscar’ın mutfağından geldi. Oscar ödül törenlerinin resmi partilerini düzenleyen, iki Michelin yıldızlı ünlü şef Wolfgang Puck bu yıl, mutfaktaki ekibine bir Türk şefi de dahil edecek. Şef Cihan Kıpçak’ın da ekibe dâhil olmasıyla menüye iki ya da üç adet Türk yemeğinin de eklenmesi planlanıyor.

Haberin Devamı

Şef Puck, bir taraftan 2018 Oscar menüsü üzerinde çalışırken bir taraftan da Beverly Hills’te yolcuğa başlayan Spago adlı restoranının 35. yıl kutlamalarını organize ediyor. Kutlamalar kapsamında The St. Regis İstanbul’un teras katında bulunan Spago’nun İstanbul ayağı, konuklarına yeni bir menü sunuyor. Puck’ın gastronomi alanında yıllar içinde kat ettiği yolun bir simgesi olan menünün ismi yolculuk anlamına geren “Journey”. Amuse Bouche’la klasik bir açılış yapan menü, ardından konuklarına Oscar törenlerinin de imza yemeği olan ve Misolu susam külahlarında servis edilen acılı ton balığı Tartare ikram ediyor. Menü, el yapımı kestaneli Agnolotti ile İtalya’ya göz kırparken, buharda pişirilmiş Hong-Kong usulü levrek ile Uzakdoğu’nun mistik havasını hissettiriyor. Finali ise süt reçelli “Dulce de leche” ve çikolata Cremeux ile yapıyor.

Haberin Devamı