Cumartesi “Serdar iyi orta yapar, ben güzel gol atarım”

“Serdar iyi orta yapar, ben güzel gol atarım”

05.09.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Yeni albümü “İki Melek”le bu yaz çok konuşulan şarkıcı Bengü: “Hangi şarkı tutar hangisi tutmaz, hissederim. Serdar Ortaç’a göre iyi şarkının kokusunu alıyormuşum”

“Serdar iyi orta yapar, ben güzel gol atarım”

Bengü ile iki ay önce çıkan, içinde Serdar Ortaç ve Yalın gibi isimlerin bestelerinin de bulunduğu yeni albümü “İki Melek” hakkında sohbet etmek için Bebek Kırıntı’da buluştuk. Dokuz yıllık müzik hayatının beşinci albümü olan “İki Melek”in şimdiye kadar yaptıklarının en iyisi olduğunu söyleyen genç şarkıcıya ona destek veren Serdar Ortaç’ı sorduğumuzda bize “Serdar bir beste fabrikası, herkes ondan parça satın alabilir ama benimle yakaladığı uyumu başkasıyla yakalayabileceğini sanmıyorum“ dedi: “O iyi orta yapar, ben de güzel gol atarım.”


İlk albümünüzde Kenan ve Ozan Doğulu’nun desteğini aldınız. Son albümlerde ise Serdar Ortaç ile çalışıyorsunuz. Bu geçişin sebebi nedir?
Bence bu bir geçiş değil. Sonuçta Kenan ve Serdar düşman değiller sadece farklı kulvarlardaki müzisyenler. Kenan ve Ozan’ın üzerimdeki emeklerini asla inkar etmem. Serdar’la tanışmamız ikinci albümdeki “Korkumdan Ağladım” şarkısının sözlerini yazmasıyla başlamıştı ve birlikte iyi bir ikili oluşturduk. Serdar Ortaç bir beste fabrikası, herkes ondan parça satın alabilir ama benimle yakaladığı uyumu başkasıyla yakalayabileceğini sanmıyorum. Geçenlerde ona da söyledim; Serdar iyi orta yapıyor bende güzel gol atıyorum.

Bir şarkının hit olacağını ilk dinlediğiniz anda anlar mısınız?
Evet, anlarım. Bu bir his meselesi, bir dinleyişte hangi şarkı tutar, hangisi unutulur bilirim. Hatta Serdar iyi şarkının kokusunu aldığımı söyler. Mesela “İki Melek” parçasını çıkış şarkısı olarak belirlediğimizde bana “Emin misin?” diye sormuştu ben de “Kesinlikle” demiştim. Stüdyoda parçanın düzenlenmeleri bitip de beraber dinlediğimizde dönüp “Aferin kız, kokusunu alıyorsun vallahi. Bu sene de yırttın” dedi.

Demet Akalın, Hande Yener gibi isimlerle kıyaslanıyorsunuz. Demet Akalın’la da birçok polemik yaşadınız. Anlaşamamanızın nedeni nedir?
Buradan bir kez daha söylemek istiyorum: Benim kimseyle sorunum yok çünkü kimseyi özellikle de saydığınız isimleri rakip olarak görmüyorum. Hande Yener hakkında söyleyebileceğim tek şey onu cesur bulduğum. İnandığı şeyin peşinden gidiyor ve risk alıyor. Bu takdir edilecek bir özellik. Yine de bu isimlerle kıyaslanmamızı çok saçma buluyorum çünkü ben daha çok gencim, ilk albümüm çıktığında onlar yıllardır bu işi yapıyorlardı. Ben üçlü yaşlarıma giriyorum, onlarsa dörtlülerine. Müzikal anlamda da farklı işler yapıyoruz.

“Eurovision sanal, girmeyi gereksiz buluyorum”

Üçünüz de pop söylüyorsunuz...
Evet ama benim müziğimde fantezi unsurları yok. Daha kaliteli, batıya dönük ve yenilikçi bir tavrım var. Dediğim gibi, kimseyi rakip olarak görmüyorum. Tek derdim kendimi geçmek. “İki Melek”in kapağında iki tane Bengü olmasının esas nedeni de bu. Ben sadece kendimle yarışıyorum. Kendini benimle kıyaslayanlara da yakında klibini çekeceğimiz “Kocaman Öpüyorum” şarkısını yolluyorum, onları kocaman öpüyorum!

Eurovision’a katılma ihtimaliniz olduğu konuşuluyor...
Eurovision bana sanal geliyor, zaten teklif de gelmedi. Gelirse düşünürüm tabii ama “Kesin giderim” diyemem. Ülkede kendini ispatlamış biri olarak böylesi bir yarışma ortamına girmeyi kendi adıma gereksiz buluyorum.

“Serdar iyi orta yapar, ben güzel gol atarım”



“Seks olmadan da aşk olur”
Modayla aranız nasıl? Özellikle tercih ettiğiniz markalar hangileri?
Bakımlı bir kadınım, modayı takip ediyorum ve bundan çok keyif alıyorum. Beni sokakta paspal yakalama ihtimaliniz yok. Favori markam BCBG, yeni koleksiyonları geldiğinde daha mağazaya yerleştirmeden beni arıyorlar. Ucuz kaçış noktalarımsa Zara ve Pull&Bear. Uygun fiyatlara çok çeşitli ürünler bulabiliyorsunuz. Ayakkabı konusunda da her kadın kadar deliyim. Ne kadar alsam da yetmiyor. Favorimse gördüğünüz üzere Christian Louboutin’in ayakkabıları (ayaklarını işaret ediyor).

“Şu an gündemde evlilik yok ama bir gün ben de yuva kurmak isterim”

Formunuzu nasıl koruyorsunuz? Özel bir beslenme programınız var mı?
Hayır yok. Kendimi bildim bileli zayıfım. Her şeyi yerim, bir gün ipin ucunu kaçırırsam öteki gün dikkat ederim. Ancak spor yapmaya özen gösteriyorum, Mayadrom Sports Center’da haftada dört gün spor yapıyorum.

Uzun süredir Akın Altan ile berabersiniz. Aşk devam ediyor mu?
Çok âşığım ve çok mutluyum. 1,5 yıldır beraberiz. Benim zaten hep uzun ilişkilerim olurdu, tarzım böyle. İnşallah Akın son olacak. Siz sormadan söyleyeyim, şu an gündemde evlilik yok. İkimiz de işlerimize odaklanmış durumdayız ama evliliğe sıcak bakıyorum, bir gün ben de yuva kurmak isterim.

Ayşe Arman ile Hıncal Uluç arasında yaşanan “Seks olmadan aşk olur mu?” tartışması hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce olur mu?
Bu tartışmada kendimi Hıncal Uluç’a daha yakın hissediyorum çünkü bence Ayşe Arman’ın bahsettiği şey aşktan çok tutku. Sonuçta âşık olmayan insanlar da sevişebiliyor. Seks ve aşk birbirlerinin olmazsa olmazları değil. Eski aşkları düşünün, uzun uzun mektuplar yazılır, karşılıklı bakışılır, hiç ten teması olmadan aylarca flört edilirmiş. Günümüzde birliktelikler böyle yaşanmıyor olabilir ama ben hâlâ o aşklara inanmak istiyorum.


“Tek hayalim İstanbul’a kapak atmaktı”
“İlkokulda İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’nın çocuk korosuna ilk üçe girerek kabul edildim. Amerikan Koleji’nde okurken de müzik kolu başkanlığı, grup solistlikleri yaptım. Okulun müzikten sorumlu bakanı gibiydim. Üniversitede ailemin ısrarıyla işletme okudum ama içten içe hep Allah’ın beni özel bir nedenle yarattığını ve bu nedenin de müzik olduğunu düşündüm. Lisede çalışma masamın önüne İstanbul Boğazı’nın bir fotoğrafını asmıştım. Tek hayalim İstanbul’a kapak atmaktı. Zaten dayanamadım ve son sınıftayken Deniz Seki, Suat Suna gibi isimlerin de birinci olduğu Pop Show yarışmasına katılıp ikinci oldum. O yarışmada Kenan Doğulu ile tanışıp vokalisti oldum.”


“Eski kıyafetlerimi genç şarkıcılara yolluyorum”
“Her sezon bir önceki seneye ait sahne ve günlük kıyafetlerimi bana fan kulübüm ve plak şirketim aracılığıyla ulaşan, tanınmamış genç şarkıcı arkadaşlara yolluyorum. ‘Benim bir kıyafeti iki kez üst üste giyme şansım yok, bari bir işe yarasın’ diyorum.”