Cumartesi Şirinler 60 yaşında!

Şirinler 60 yaşında!

13.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Şirinler 60 yaşında

Belçikalı çizer Pierre Culliford’un yarattığı Şirinler tam 60 yıldır Gargamel ve kedisi Azman tarafından kovalanıyor. İlk olarak 1958 yılında çizgi roman ve animasyon olarak hayat bulan Şirinler yayımlandığı ilk günden beri çocukların en sevdiği çizgi karakterler arasında. Şirinler’in televizyon macerası 1981’de ekrana gelmeleriyle başladı ve büyük ilgi gördü. Bu ilgi aynı zamanda iki ana bloğun olduğu dünyada beraberinde pek çok tartışmayı da getirdi. Şirinler ülkemiz de dahil olmak üzere yayınlandığı her yerde büyük izlenme oranları yakaladı ve çocuklar sayısız karakter içinde kendilerine birer kahraman buldu. Şirine özellikle kız çocuklarının en sevdiği karakter olurken Şirinler’in azılı düşmanı Gargamel de bölüm sonunda hep kaybeden kötü olarak akıllara kazındı.

Haberin Devamı

2008 yılında Şirinler’in 50. yılı kutlamaları kapsamında Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu için Avrupa’nın pek çok ülkesinde açık artırma gerçekleştirildi ve yaklaşık 125 bin euro UNICEF’e bağışlandı.

60. yıla özel sergi

Şirinler’in 60. yaşı Belçika’da “The Smurf Experience” adlı sergi ile kutlanıyor. Brüksel’de bin beşyüz metrekarelik alana kurulan sergi Birleşmiş Milletler tarafından da destekleniyor. Teknoloji araçlarının da kullanıldığı sergi 6 ay boyunca ziyaret edilebilecek.