Siyaset 'Cumhur ittifakı hasımları çıldırtıyor'

'Cumhur ittifakı hasımları çıldırtıyor'

24.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhur ittifakıyla Türkiye’de bir değişim ve dönüşümün gerçekleşeceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tabii bunu hazmedemeyenler var.  Zira Ak Parti ile MHP’nin böyle bir birleşme böyle bir cumhur ittifakı yapması hasımları çıldırtıyor” dedi.

Cumhur ittifakı hasımları çıldırtıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Herkesle dost olmak zorunda değiliz. Ama çıkarlarımızın uyuştuğu herkesle müttefik olabiliriz. Biz Cumhur ittifakıyla Türkiye’de bir değişim, dönüşümü gerçekleştireceğiz. Ak Parti ile MHP’nin Cumhur ittifakı yapması, hasımları çıldırtıyor. Onların da kimler olduğu belli” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan dün İstanbul’da sırasıyla partisinin Bağcılar Güngören ve Beyoğlu ilçe kongrelerine katıldı. Kongreler öncesi dışarıda halka da hitap eden Erdoğan gündeme ilişkin mesajlar verdi. İşte konuşmalarından satır başları:

AFRİN’İN DEVAMI VAR: PKK 40 yıldır rahat durmuyor. Hep sabrettik, sabrettik, bir yere kadar. Cudi’de, Gabar’da, Bestler Dereler’de, Tendürek’te inlerine gireceğiz dedik mi? Onları o mağaraların içerisinde yok ettik. Bitmedi, öyle kaçtılar ki, Suriye’ye kadar. Suriye’de de nerelerde çıktıklarını görüyorsunuz değil mi? Afrin’deki mücadelemiz kararlı bir şekilde devam ediyor. Afrin’de iş bitmeyecek. Afrin’in devamı var. İdlip var, Münbiç var. Fırat Kalkanı Harekatı bölgesiyle bunun bütünleşmesi var. Teröristler kaçıyor Mehmetçik kovalıyor. Salona gelirken etkisiz hale getirilen terörist sayısını sordum. Aldığım rakam şu: 3732 terörist etkisiz hale getirildi.

Haberin Devamı

GERİ ADIM ATMAYIZ: Bölgede 2 bin dönümlük alan kontrol altında. İşte dün (önceki) akşam ABD Başkanı Sayın Trump ile de bu işleri konuştuk. İki gün önce Sayın Putin ile de bunları konuştuk. Dedik ki: Biz buralardan artık geri adım atamayız. Biz mazlumların, mağdurların yanındayız’ dedik.

SESSİZLİĞE GÖMÜLDÜLER: Türkiye ilerledikçe, yükseldikçe, kendi kararlarını alıp, kendi imkanlarıyla uygulamaya koydukça, rahatsızlık açıklamaları, endişe beyanları, hatta ufak çaplı da olsa da politika değişikliği sinyalleri gelmeye başladı. Türkiye’nin Afrin şehir merkezine girmesinden rahatsız olanlar, bölgemizdeki insanlık dışı görüntüler karşısında derin bir sessizliğe gömülmüşlerdir. Mesela Doğu Guta’da, binlerce sivil ağır silahlarla katledilirken, bunlar hiç rahatsız olmadılar. İdlib’de bir okulun öğrencilerinin, hem de savaş uçaklarıyla katledilmesinden bunlar hiç endişe duymadılar. Mesela Almanya’da hemen hemen her gün bir camiimizin bölücü teröristler veya ırkçılar tarafından saldırıya uğraması hiçbir endişeye yol açmıyor. Filistin’deki çocuklara uygulanan zulümlerden bunlar hiç rahatsız olmuyor. Bunların duyarlılığı sadece Türkiye’ye karşıdır. Çatlasanız da patlasanız da biz hak hakim oluncaya kadar bu yola devam edeceğiz.

Haberin Devamı

HERKESLE MÜTTEFİK OLABİLİRİZ: Bu durum karşısında, yapmamız gereken tek şey daha çok çalışmak, daha büyük kazanımlar elde etmektir. Kör husumetlerin yerini uzlaşma ve işbirliği çalışmaları alması kaçınılmazdır. Herkesle dost olmak zorunda değiliz. Ama çıkarlarımızın uyuştuğu herkesle müttefik olabiliriz. Biz dost edinmeye, düşmanları azaltmaya mecburuz. Şimdi bir Cumhur ittifakı oluşuyor değil mi? Cumhur ittifakıyla, işte biz bu mesafeyi alacağız. Biz Cumhur ittifakıyla Türkiye’de bir değişim, dönüşümü gerçekleştireceğiz. Bu ittifakı da bildiğiniz gibi, MHP ile beraber, partimiz yapıyor.

Cumhur ittifakı hasımları çıldırtıyor


Bunu hazmedemeyenler var. Niye? Zira Ak Parti ile MHP’nin Cumhur ittifakı yapması, hasımları çıldırtıyor. Onların da kimler olduğu belli. Hakiki dostlarımızın kimler olduğunu biliyoruz ve onları da el üstünde tutuyoruz. Bunun yanında bir müttefikimiz olduğunu iddia edenler var. Onların da kimler olduklarının gayet iyi farkındayız. Bize uzatılan samimi eli havada bırakmadık, bırakmayız. Ama aynı el yumruk olup üzerimize geliyorsa, kimse kusura bakmasın, ona da karşılık vermesini biliriz.

Haberin Devamı

Kanal İstanbul’da geri sayım sürüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, büyükşehir ve ilçe belediyelerinin yanı sıra hükümet olarak da İstanbul’a büyük hizmetler getirdiklerini ifade ederek, “Geçtiğimiz 15 yılda İstanbul’a 210 katrilyon liralık yatırım yaptık. Boğazın altına Marmaray ve Avrasya tünelleri, üstüne Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü inşa ederek, şehri ve kıtaları birbirine bağladık. Hemen yanı başımızdaki Osmangazi Köprüsü de İstanbul’un bir projesidir. İstanbul-İzmir Otoyolu’nun bir parçası olan bu köprü sayesinde İstanbul’dan Körfez’in karşı tarafına gidip gelmek kolaylaştı. Marmara’nın etrafını bir otoyol ağıyla kuşatma projemizin bir diğer önemli bölümü olan 1915 Çanakkale Köprümüzün inşası sürüyor” diye konuştu.

Erdoğan, “Kanal İstanbul için geri sayım sürüyor. Güzergahını ilan etmiştik. Şimdi inşaatıyla ilgili hazırlıkları yapıyoruz. İnşallah çok uzak olmayan bir gelecekte ihalesine çıkılacak” dedi.

Haberin Devamı

‘Sıkıysa Afrin zaferini kutlama’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen AK Parti Beyoğlu 6. Olağan İlçe Kongresi’nde yaptığı konuşmada “Beyoğlu 16 Nisan halk oylamasında yüzde 50’lik ‘Evet’ oranıyla İstanbul ortalamasına eş seviyede kaldıysa da ben buradan çok daha iyi bir netice bekliyordum. Hedef inşallah Mart 2019” dedi. Erdoğan şöyle devam etti: “Yaşadığımız her tecrübe, elde ettiğimiz her başarı, indirdiğimiz her maske, karşımızdaki tehlikenin ne kadar büyük olduğunu bize bir kez daha teyit ediyor. ‘Türkiye’nin sınır ötesinde ne işi var?’ diyen her kişi ve kesim, aslında birliğimizden, bütünlüğümüzden rahatsızlıklarını dışarıya vuruyorlar. Biz bunları Gezi olaylarından, 17-25 Aralık’tan, 15 Temmuz’dan tanırız. Türkiye’de 15 yıldır ne yaptıysak bunlara rağmen yaptık.”

TSK’nın Zeytin Dalı Harekatı’na da değinen Erdoğan bir üniversitede yaşanan gerginliğe ilişkin olarak “Rektörün samimi gayretlerini biliyorum. Bu terörist öğrencileri kamera çekimlerinden bulup gereğini yapacağız. Benim Mehmedim, Afrin’e bu ülkenin huzuru için gidiyor. Üniversitede Leyle-i Regaib öncesinde şehitlerimiz için lokum dağıtanlara kalkıp farklı bir şekilde davrananlara haddini bildirmek bu ülkede birinci derecede benim ve devletin görevidir” dedi. Erdoğan, muhalefete “CHP’nin Genel Başkanı ve yöneticileri o kadar çok yalan, yanlış, iftira dile getiriyorlar ki biz artık takibi bıraktık. Bunlar değil miydi Afrin’e girişimizin doğru olmadığını söyleyen? Afrin zaferi ilan edilince bu sefer de utanmadan kutlamaya kalktılar. Sıkıysa kutlama. Çünkü bu millet o zaman Osmanlı tokadını bunlara farklı atar” sözleriyle yüklendi.

Erdoğan’dan Macron’a taziye

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile dün akşam telefonda görüştü. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, ikili ve bölgesel konuların ele alındığı görüşmede, Erdoğan Macron’a Fransa’nın güneyinde meydana gelen rehin alma eylemiyle ilgili taziye dileğinde bulundu. Zeytin Dalı Harekatı’yla ilgili bilgi paylaşımında bulunan Erdoğan, Afrin ile ilgili temelsiz açıklamalardan duyduğu rahatsızlığı da dile getirdi. Erdoğan, Suriye’deki son gelişmeler hakkında fikir teatisi sırasında, Türkiye’nin ulusal güvenliğine yönelik tehditleri bertaraf etme çerçevesinde Afrin’i terör unsurlarından arındırdığını vurguladı. Görüşmede, pazartesi günü Varna’da gerçekleşecek olan Türkiye-AB liderleri zirvesine de değinildi. Erdoğan, Türkiye olarak AB ile ilişkilere ivme kazandırmaya, üyelik sürecinin yeniden canlandırılmasına önem verdiklerini belirtti. - AA