Siyaset 'Cumhur ittifakının ruhunu bozmadan seçime girmeliyiz'

'Cumhur ittifakının ruhunu bozmadan seçime girmeliyiz'

04.11.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Cumhur ittifakının ruhunu bozmadan seçime girmeliyiz

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, üç büyük şehir için Merkez Yürütme Kurulu’nun (MYK) ardından Merkez Karar Yönetim Kurulu’nda da (MKYK) ‘isim’ anketi yaptı. Toplantıda Cumhur ittifakının önemine özel vurgu yapan Erdoğan’ın “Bizim Cumhur ittifakının ruhunu bozmadan yerel seçime girmemiz lazım” diyerek, kurmaylarını MHP’yi incitecek söylemlerden kaçınmaları konusunda uyardı.

Haberin Devamı

Elektronik temayül

Erdoğan başkanlığında önceki gün toplanan MKYK toplantısı 4 saat 10 dakika sürdü. Mart 2019 yerel seçimlerine ilişkin partinin uygulayacağı takvimin netleştirildiği toplantıda, MKYK, seçimle ilgili yetkilerini MYK’ya devretti. Milliyet’in parti kaynaklarından edindiği bilgiye göre, belediye başkan adaylıkları için başvuruları 5-12 Kasım tarihleri arasında alacak AK Parti’de, 17 Kasım’da ilk kez elektronik olarak gerçekleştirilecek teşkilat nezdindeki temayül yoklaması yapılacak. Sonuçları aynı gün sonunda Erdoğan bizzat kendi ekranından görebilecek. Anketler doğrultusunda yapılacak elemelerin ardındann MKYK üyelerinin görev yapacağı komisyonlar aday adaylarını elemeye tabi tutacak. AK Parti, aralık ortasından itibaren adaylarını ilan etmeye başlayacak.

Haberin Devamı

Açıklama yapmayın

Parti kaynaklarının aktardığı bilgiye göre Erdoğan, toplantıda Cumhur ittifakıyla ilgili değerlendirme yaptı. İttifakın ‘sorunsuz, sıkıntısız’ bir şekilde devam etmesinin ülkenin bekası için gerekli olduğunu vurgulayan Erdoğan’ın, kurmaylarını MHP’yi incitecek, iki parti arasında gerilim yaratacak polemiklere meydan verilmemesi konusunda uyarırken “Bizim Cumhur ittifakının ruhunu bozmadan yerel seçime girmemiz lazım. İlgilisi, yetkilisi kim olursa olsun olumsuz bir açıklama yapılmamalı. Bu konuda açıklama yapma yetkisi sadece bende” ifadesini kullandığı öğrenildi.

Sürpriz adaylar

‘Sürpriz’ isimlere adaylık teklifi götürülebileceği mesajını da veren Erdoğan’ın, aday tespiti konusunda da, “24 Haziran seçimlerinde yanlış yönlendirmeler olduğunu sonuçlarla gördük. Bu sefer akraba-eş-dost ismi benim önüme gelmesin. Muhalefet partilerinin kimi aday gösterdiğinin önemi yok. Bana bu bunu burada aday yapacak noktasında gelmeyin. Takip eden değil, takip edilen olmalıyız. Gündemi siz belirleyin” dediği öğrenildi.

Erdoğan, üç büyükşehire ilişkin belediye başkan adayı isim anketi gerçekleştirdi. Bu çerçevede MKYK üyeleri Ankara, İstanbul ve İzmir için belediye başkan adayı olarak görmek istedikleri birer ismi yazarak, kapalı zarfa koydu. Zarfları alan Erdoğan’ın, sonuca ilişkin bir açıklama yapmadığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Yurt içinde 780 terörist kaldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, toplantıda terör mücadelesine ilişkin sunum gerçekleştirdi. PKK’nın uyuşturucuya dayalı mali kaynağını kurutmak için çalıştıklarını aktaran Soylu “Var gücümüzle bastırıyoruz, para kaynaklarını keseceğiz” dedi. Soylu’nun “Yurtiçinde 780 PKK’lı kaldı. İçerdekiler bitmek üzere, dışardan geçişleri de toparlayabilirsek bitecekler. Kandil yakın” ifadelerini kullandığı öğrenildi. Erdoğan’ın ise “Aynen devam” dediği bildirildi.