Siyaset Tarihi gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü'de

Tarihi gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü'de

30.10.2017 - 10:28 | Son Güncellenme:

Türk ekonomisine büyük katkı sağlaması öngörülen "Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu" hattının açılışı bugün yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarihi törene katılmak için Azerbaycan'a gitti. Erdoğan Bakü'de törenle karşılandı.

Tarihi gün Cumhurbaşkanı Erdoğan, Baküde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyarette bulunmak üzere özel uçak "TUR" ile saat 10.00'da Azerbaycan'a gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Esenboğa Havalimanı'nda TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Ankara Valisi Ercan Topaca, Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz ve bazı ilgililer uğurladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak "TUR" ile TSİ 12.05'te Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye geldi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Bakü Haydar Aliyev Havalimanı'nda, Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Yagub Eyyubov, Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral ile büyükelçilik personeli karşıladı. Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da Bakü'ye geldi.

TARİHİ DEMİRYOLUNUN AÇILIŞINA KATILACAK

Erdoğan, resmi temasları çerçevesinde, "Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu" hattının açılışına katılacak. "Demir İpek Yolu" hattının ilk resmi treni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili'nin katılımıyla Bakü'de yapılacak törenin ardından yola çıkacak.

Haberin Devamı

15-20 MİLYON TON YÜK

BTK Demir Yolu hattıyla başlangıçta 1 milyon yolcu, 4 milyon ton yük, gelecek süreçlerde ise yaklaşık 6.5 milyon yolcu 15-20 milyon ton yük taşınması hedefleniyor. Kars Tren Garı'nda hazırlıklar tamamlanırken, ilk trenin Kars'ın Düşman işgalinden kurtuluşunun 97'inci yıldönümünde yola çıkacak olması da ayrı bir heyecan yarattı. Kars'ta BTK Demiryolu hattının faaliyete geçmesi, Lojistik Merkezi'nde tamamlanarak hizmete açılmasıyla birlikte Karslılar için ekmek kapısı olması bekleniyor.

Yazarlar