Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

05.01.2017 - 15:02 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Keçiören metrosu açılında konuştu. Erdoğan "Bugüne kadar denemedikleri yol, kaşımadıkları hassasiyet kalmadı ama başarılı olamadılar. Bizi birbirimize düşüremeyecekler. dedi. Erdoğan ayrıca "DEAŞ'e karşı başka bir terör örgütünü destekleyenlerin oyunları Türkiye'nin sahaya inmesiyle bozulmuştur, boşa çıkmıştır" dedi. Erdoğan konuşmasının sonunda müjdeyi vererek "Keçören metrosunun fiyatının 2.5 lira olacağını duyurdu. Metronun ayın 15'ine kadar da ücretsiz olacağını kaydetti."

Cumhurbaşkanı Erdoğandan önemli açıklamalar

Keçiören Metrosu hattının ülkemiz milletimize şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu metro hattının nkara'ya kandırılmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.

Haberin Devamı

Yaklaşık 11 yıl keçiören'de ikamet etmiş biri olarak. yaşadığınız zorlukları biliyorum. Bu projenin bitmesinden en az sizin kadar memnunum.

Bu metro ile Keçiören ilçemizde yaşanan trafik sıkıntısının öenmli ölçüde çözüme kavuşacağına inanıyorum.

15 Temmuz Keçiören'in dik duruşunun en önemli göstergesidir. Biliyorum ki Keçiören'de kimse kimseye Kürt mü Türk mü Sünni mi Alevi mi diyye bakmaz. Burada herkes dostttur, TC vatandaşıdır. Komşudur, kardeştir.

Biz her yerde her zaman tek millet tek bayrak tek vatan dediğimizde en gür cevabı keçiören'den aldığımızı biliyoruz.

Bugüne kadar denemedikleri yol kaşımadıkları hassasiyet kalmadı. ama başarılı olmamadılar. Bizi birbirimize düşüremeyecekler.

İDAM AÇIKLAMASI

Haberin Devamı

Değerli kardeşlerim benim düşüncem şudur: Katili affetme yetkisi devletin değildir, varsa varislerinindir, birinci derece yakınlarınındır. Devlete yönelik işlenmiş suçlar varsa o zaman başka... Gençler yıllardır kürt deyip kürt vatandaşlarımızın hayatlarını zehir edenleri milletimiz gördü. Aynı şeklde alevi deyip vatandaşlarımızı istismar edenleri de görüyor. Son olarak hayat tarzı üzerinden bunu yapmaya çalıştılar. Milletimiz görüyor; Değerli kardeşlerim Türkiye terör örgütlerinin ortak saldırısı altındadır. Bu milleti tanımayanlar İstiklar Harbi'ne ya da Malazgirt'e baksınlar. Varsa aynı bedeli ödemeyi göze alan buyursun gelsin, hodri meydan!

BU OYUN BOZULMUŞTUR

"İşte görüyorsunuz, adam gibi karşımıza çıkamayanlar, terör örgütleri aracılığıyla canımızı yakmanın, bizi arkadan hançerlemenin hesabı içindeler. Bizi bir dönem 'DEAŞ'le mücadele etmiyor' diye uluslararası alanda sıkıştıranların, ahlaksızca itham edenlerin, bu örgütün tepesine bindiğimizde bir anda karşımıza geçip, 'daha ileriye gitmeyin' demeleri boşuna değildir; '20 kilometreyi geçmeyin' demeleri boşuna değildir. Onlar ne derse desin, biz kendi göbeğimizi kendimiz kestik ve yola devam ediyoruz."

"DEAŞ'a karşı başka bir terör örgütünü destekleyenlerin oyunları ve bahaneleri, Türkiye'nin sahaya inmesiyle bozulmuştur, boşa çıkmıştır. Görüldü ki bunların derdi, bölgeyi DEAŞ'ten ve diğer terör örgütlerinden temizlemek değil, tam tersine bölgenin, bitip tükenmeyen bir kan ve ateş denizine dönüştürülmesidir."

Haberin Devamı

"DEAŞ, PKK, PYD, YPG, DHKP-C ve ilave ediyorum FETÖ, hiç birbirlerinden farkı yok. Bu niyetlerini hiçbir zaman gizleme gereğini zaten duymadılar. Suriye'deki, Irak'taki Arap, Kürt, Türkmen, diğer gruplar, onların oyununda kolayca feda edilecek piyonlar olabilir. Bizim için bu insanlar, bin yıllık kaderdaşlığımız, akrabalığımız, soydaşlığımız olan, kendimizden ayrı görmediğimiz kardeşlerimizdir."

"Ülkemize yönelik tehditleri kaynağında yok etmek zorundayız. Şunu bir an olsun aklımızdan çıkarmamalıyız; Türkiye'nin güvenliği Gaziantep'te değil Halep'te, Hatay'da değil İdlip'te, Mersin'de değil Kıbrıs'ta, Kars'ta değil Nahçıvan'da, Artvin'de değil Batum'da, Trakya'da değil Balkanlar'da başlar, bunu böyle bilelim."

METRONUN ÜCRETİNİ AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışı yapılan Keçiören Metrosu'nun yolcu ücretinin 2,5 lira olarak belirlendiğini, metronun 15 Ocak'a kadar ücretsiz hizmet vereceğini bildirdi.

Yazarlar