Trabzon Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'ye ihanet yarışması açıldı da bizim mi haberimiz yok?

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'ye ihanet yarışması açıldı da bizim mi haberimiz yok?

08.08.2017 - 20:31 | Son Güncellenme:

"Türkiye'ye ihanet yarışması açıldı da bizim mi haberimiz yok? Türk milletine en büyük ihaneti kim yaparsa, büyük ödül ona vadedildi de biz mi duymadık?" "Bu gönüllü mankurtluk dalgasına kapılıp gidenler, kendilerinin ve evlatlarının geleceklerini de tehlikeye attıklarını acaba görmüyorlar mı?" "Terör örgütleri ağzıyla konuşanlar, teröristlerin cansiperane savunucusu kesilenler, bu işin sonunun nereye varacağını hesaplamıyorlar mı? Bizim tek milletimiz parçalandığı, tek bayrağımız indiği, tek vatanımız bölündüğü, tek devletimiz yıkıldığı zaman kimsenin kendisini bu kıyametten uzak tutamayacağı belli değil mi? Öyleyse Türkiye'nin içinden geçtiği şu kritik dönemde herkes aklını başına alsın"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiyeye ihanet yarışması açıldı da bizim mi haberimiz yok

TRABZON (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'ye ihanet yarışması açıldı da bizim mi haberimiz yok? Türk milletine en büyük ihaneti kim yaparsa, büyük ödül ona vadedildi de biz mi duymadık?" dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasında (TTSO) iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada, "Bu topraklara kim saldıracak olursa, bizim insanımıza kim musallat olursa bedelini anında ödeyecektir, nitekim ödettik. İşte hatırlayın Diyarbakır'da 53 kişiyi, hatırlayın Gaziantep'te 50’yi aşkın vatandaşlarımızı, onlara yaptılar ama bedelini ağır ödediler. Bundan sonra bu işler daha da ağır olacak." diye konuştu.

"Ana muhalefetin başındaki zatın asıl gölgelemeye çalıştığı adeta gövdesini siper ettiği hususun FETÖ’cülerin akıbeti olduğu açıktır." ifadesini kullanan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Siyasette yalan söyleme, söylediğini inkar etme işinde bu zatın oldukça mahir olduğunu kendi tecrübelerimizden biliyoruz. Mahkemelerdeki FETÖ’cüler de onun izinden gidiyorlar, elinde silahla ateş ederken görüntülenen adam neredeyse, 'bu silahı kim tutuşturmuş elime' edasıyla ifade veriyor. Akıncı’da üniformalı generallerin selam durduğu kişi arsa bakmak için orada bulunduğunu söylüyor. Yine darbecilerle birlikte yakalanan bir başkası 'sosyal bir etkinlik için oraya gitmiştim' diyor. Tüm gece Genelkurmay’daki darbecileri organize eden bir başkası gözümüzün içine baka baka 'odamdan hiç çıkmadım' diyor, hatta içlerinden darbeyi önlemek için oraya gittiğini, terörle mücadele amacıyla silah kuşandığını, terör saldırısını engellemek için tanklarıyla, uçaklarıyla, helikopterleriyle harekete geçtiklerini söyleyecek kadar zıvanadan çıkanlar oluyor. Halbuki mızrak çuvala sığmıyor. Ayan beyan her şey ortadadır."

Haberin Devamı

Erdoğan, savcıların tüm tespitlerini yaptığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Hakimlerimiz önlerindeki dosyalarda bulunan belgeler sayesinde tüm gerçekleri görüyorlar. Mahkemede masal anlatanlar nasıl bir dünyada yaşıyor bilemeyiz ama milletimiz bunların hepsini de gönlünde zaten Rabbimizin ifadesiyle 'belhüm adal' sıfatına mahkum ediyor. Şimdi mahkemelerimizin, milletimizin hissiyatını hukuk içinde hayata geçirmesini bekliyoruz. Biliyorum fazla vakit yok, çok kısa zamanda bu kararlar arka arkaya inşallah gelecek.

Haberin Devamı

Hadi FETÖ’cü hainler ruhlarını ve bedenlerini Pensilvanya'daki şarlatana sattıkları için Alamut Kalesi benzeri kendi elleriyle inşa ettikleri bir hayal aleminde yaşıyorlar, hadi PKK’lı bölücüler en çok parayı kim verirse onun kiralık katili haline dönüşüyor, hani savcıları vurmakla, polislere saldırmakla övünen bir terör örgütü kendi ideolojik saplantısı içinde çırpınıp duruyor peki onlarla aynı yolda ilerleyen ana muhalefetin başındaki zata ve kendisini destekleyen güruha ne oluyor? Türkiye'ye ihanet yarışması açıldı da bizim mi haberimiz yok? Türk milletine en büyük ihaneti kim yaparsa büyük ödül ona vadedildi de biz mi duymadık? Bu gönüllü mankurtluk dalgasına kapılıp gidenler kendilerini ve evlatlarının geleceklerini de tehlikeye attıklarını acaba görmüyorlar mı? Terör örgütleri ağzıyla konuşanlar, teröristlerin cansiperane savunucusu kesilenler bu işin sonunun nereye varacağını hesaplamıyorlar."

"Bizim tek milletimiz parçalandığı, tek bayrağımız indiği, tek vatanımız bölündüğü, tek devletimiz yıkıldığı zaman kimsenin kendisini bu kıyametten uzak tutamayacağı belli değil miydi?" diye soran Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

"Öyleyse Türkiye’nin içinden geçtiği şu kritik dönemde herkes aklını başına alsın. Sıfatı, görüşleri, tercihleri ne olursa olsun her vatandaşımız ülkesinin ve milletinin geleceğini kendi günübirlik çıkarlarının üzerinde tutmak zorundadır, aksi takdirde milletimiz ve tarih, adalet önünde hesap veren hainler gibi bu gafilleri de affetmeyecektir. Türkiye geçtiğimiz 15 yılda içerideki ve dışarıdaki tüm bu olumsuzluklara rağmen büyüdü, gelişti bugünlere geldi, inşallah önümüzdeki dönemde de yine bunlara rağmen hedeflerimize doğru yürümeyi sürdüreceğiz. Kardeşlerim ne olur yeter ki bir olun, iri olalım, diri olalım, kardeş olalım hep birlikte Türkiye olalım."

Öte yandan Erdoğan, Trabzon'da doğalgaza kavuşacak ilçeler bulunduğunu anımsatarak, "Bu yıl içerisinde inşallah Hayrat, Sürmene, Araklı, Arsin Organize Sanayi Bölgesi, Yomra, Akçaabat, 2018 içinde de Maçka, 2019’da Vakfıkebir, Beşikdüzü ve böylece inşallah Trabzon'da da doğalgaz sorunu çözülmüş olacak. TTSO’nun faaliyetlerinin ilimiz, bölgemiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını Allah’tan diliyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun." dedi.

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından Erdoğan'a, TTSO Meclis Başkanı Şadan Eren ve TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu çeşitli hediyeler sundu.

Toplantıya, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, AK Parti Trabzon milletvekilleri, TTSO meclis üyeleri ve iş adamları katıldı.

(Bitti)