Dünya Cumhurbaşkanı ile görüştüler

Cumhurbaşkanı ile görüştüler

20.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Almanya Milli Takımı’nda forma giyen Türk kökenli futbolcular Mesut Özil ve İlkay Gündoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı ile görüştüler

Bellevue Sarayı’nda gerçekleşen görüşmeyle ilgili olarak Steinmeier, Facebook sayfasından yaptığı açıklamada, iki oyuncunun kendisini ziyaret etme isteğinde bulunduğunu ve ortaya çıkan yanlış anlamaları gidermeye önem verdiklerini belirtti. Mesut Özil ve İlkay Gündoğan ile spor ve siyaset üzerine uzun bir görüşme yaptığını vurgulayan Steinmeier, “İki oyuncuyu Alman futbolu büyük yaptı” ifadesini kullandı. Bir insanın birden fazla yurdu olabileceğini veya yeni bir yurt edinebileceğini aktaran Steinmeier, Almanya’nın bunu 5 milyon insan için kanıtladığını ve bunun ülkeyi zenginleştirdiğini kaydetti.

Haberin Devamı

Federasyona gittiler

İki futbolcu federasyonda da bir görüşme yaptı. Almanya Futbol Federasyonu’ndan (DFB) yapılan açıklamada, tatillerini yarıda kesen Mesut Özil ve İlkay Gündoğan’ın kendi talepleriyle Almanya Kupası finali öncesinde DFB Başkanı Reinhard Grindel, genel sekreter Friedrich Curtius, Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw ve menajer Oliver Bierhoff ile bir araya geldiği belirtildi. Grindel, Mesut Özil ve İlkay Gündoğan’ın ortaya çıkan durumu kendilerinin gidermek istemelerinin saygıyı ve takdiri hak ettiğini aktardı. İki oyuncunun da siyasi bir mesaj amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelmediklerini aktardıklarını belirtti.