Siyaset Cumhuriyet kahramanları sahipsiz mi?

Cumhuriyet kahramanları sahipsiz mi?

03.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan, Ak Partili Metin Külünk’ün Atatürk’ün İsmet İnönü tarafından zehirletildiğine ilişkin iddialarına tepki gösterdi.

Cumhuriyet  kahramanları  sahipsiz mi

Bilgehan, CHP’li bazı milletvekilleriyle Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Kurtuluş Savaşı kahramanı ve 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün, “Daha önce asker kaçağı, şimdi ise FETÖ’cü olduğu”na ilişkin sözler kullanıldığını belirtti.
Yakın zamanda da cumhuriyetin kurucularına “iki ayyaş” ifadelerine yer verildiğini öne süren Bilgehan, Ak Partili bir milletvekilinin bu söylemlerin de ilerisine giderek, “Atatürk’ün zehirlendiğini ve hedef olarak da İnönü’yü gösterdiğini” söyledi. Bilgehan, “Daha neler... Cumhuriyet kahramanları sahipsiz mi? Bu ‘deli saçması’ suçlamalara sessiz mi kalacağız?” diye konuştu. Bilgehan, şunları söyledi:
‘Suçluluk telaşı’
“İnönü ailesi olarak milyonlarca Atatürk ve İnönü’nün torunu adına bu haddini bilmez milletvekiline, millete hakaret davası açıyoruz. Cumhuriyet kahramanlarını kendi küçük kavgalarınızın dışında tutun. Size oy verenleri incitiyorsunuz. Suçluluk telaşı içerisindesiniz. Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayıp, ertesi gün cumhuriyeti kuranlara saldırıyorsunuz. Kendinize gelin, kimi kandırıyorsunuz?”
Külünk, önceki gün basın toplantısında, “Bana göre Mustafa Kemal, 15 Temmuz’un arkasındaki akıl tarafından, FETÖ’nün arkasındaki güç tarafından zehirlenerek öldürüldü. Mustafa Kemal’in Kuvvayı Milliye çizgisi ciddi anlamda 15 Temmuz’un arkasındaki aklı, küresel güç merkezini rahatsız ediyordu ve Mustafa Kemal’den kurtulmak istiyorlardı. Mustafa Kemal’den kurtulduktan sonra İsmet Paşa ile beraber Türkiye, Batı yakasının kontrolünde bir ülke haline getirilmek için adımlar atıldı” demişti.