Siyaset PKK, martta silah bırakmaz

PKK, martta silah bırakmaz

21.02.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, PKK'nın mart ayında silah bırakacağı iddialarına ilişkin, "Mart'ta PKK dağdan inecekse biz buna karşı değiliz. Fakat gerçekçi olmadığını biliyoruz. Geri çekilmede de böyle davrandığı için geri çekilme gerçekleşmedi" dedi.

PKK, martta  silah bırakmaz


Demirtaş dün Taksim Hill Otel'de düzenlenen Avrupa Sol Partisi İkinci Akdeniz Toplantısı'nın açılışına katıldı. Demirtaş burada yaptığı konuşmada, genel seçimlerde HDP'nin rolüne değinerek, "Biz HDP şahsında yakalayacağımız başarıyı, solun başarısı olarak göreceğiz. 7 Haziran seçimleri AKP'nin tek başına iktidar olamayacağı bir sonuç yaratması bakımından HDP'ye önemli bir görev yüklüyor" dedi.

Manipülatif yaklaşımlar
Demirtaş ayrıca, Özgecan Aslan cinayeti ile erkek şiddetine de değinerek, "Rojava devrimi bir kadın devrimidir. Bunu çok önemsiyoruz. HDP de bir kadın partisidir" diye konuştu.
Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Demirtaş, barış sürecine ilişkin şunları dedi: "İmralı'da son yapılan görüşmede ortak bir açıklama yapılabileceği basında ifade edilmişti karşılıklı olarak. Ortak açıklama, önümüzde dönem müzakerelerin başlaması gerektiğine hangi maddelerin hassaslı olarak konuşulması gerektiğine dair mutabakat olacaktı.
Bu çağrının yapılamamasının nedeni hükümetin ve hükümet yanlılarının yaptığı manipülatif yaklaşımlardır. 'Mart ayında PKK dağdan iniyor, silah bırakacak' gibi bir karşılığı olmayan kamuoyunu yanıltmaya dönük açıklamalar bu açıklamayı geciktirdi. Mart'ta PKK dağdan inecekse biz buna karşı değiliz. Fakat gerçekçi olmadığını biliyoruz. Yoksa PKK mart ayında silahlarını bırakıp dağdan falan inecekse buna engel olmayız. Sadece kamuoyuna olumlu mesaj verip puan toplama hamleleriyle bu ciddi süreçlere yaklaşıyor."