Gündem Dağlardan düğüne

Dağlardan düğüne

06.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun önceki gün “Diyarbakır annelerinden biri, oğlu dağdan inmiş, çocuğunu evlendiriyor, düğüne Sare Hanım’la bizi de davet etti” diyerek barış sürecinin kazanımlardan biri olarak bahsettiği dağdan inen gençlerden birkaçının evlilik hazırlığı yaptığı öğrenildi.

Dağlardan düğüne

19 Mart’ta düğünü olan Şanlıurfalı Ramazan Toy ve düğün için annesinin iyileşmesini bekleyen Batmanlı Fuat Çakmak bu gençlerden ikisi.
Toy’un annesi Güleser Toy, çocuğunun geri dönmesi için Diyarbakır’daki eylemlere katılmış, Ankara’ya gelerek o dönem başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan ile de görüşmüştü. Baba Abdurrahman Toy ise Davutoğlu’nun sözlerinin hatırlatılması üzerine “Düğünü sade bir şekilde, Siverek’te aile içinde yapacağız. Kimseyi davet etmedik ama gelen olursa baş göz üstüne” dedi.
‘Annesi için bekliyoruz’
Batman’ın Kozluk ilçesinde yaşayan Çakmak ailesi de oğullarının dağdan dönüşünün ardından düğün hazırlıkları yapıyor. 19 yaşındaki Misbah Çakmak’ın babası Fuat Çakmak, eşinin hasta olduğu belirterek “Sağlık problemleri nedeniyle İstanbul’da tedavi görüyor. Kısmet olursa düğün için annesini bekliyoruz. Dilerim yakın zamanda barış olur, tüm çocuklar ailelerine geri dönerler” diye konuştu.