Gündem Daireden gaz kokusu geliyordu

Daireden gaz kokusu geliyordu

01.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kırgız, Özbek ve Dağıstan uyruklu Rus vatandaşı olduğu tespit edilen teröristlerin kaldığı Fatih’teki dairenin üst katında oturan apartman sakini, “Daireden keskin bir kimyasal kokusu geliyordu. Demek ki o gece onları doldurdular, tık tık tık ses geliyordu” dedi

Daireden gaz kokusu geliyordu

Atatürk Havalimanı’nda 42 kişinin ölümüne, 239 kişinin de yaralanmasına neden olan canlı bombaların uyrukları tespit edildi. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Terörle Mücadele Şube ekipleri, teröristlerin Fatih’te kiraladığı evde arama yaptı. Yapılan aramalarda, evde bir pasaport bulundu. Dağıstan uyruklu Rus vatandaşı olan bir teröristin evi bu pasaportla kiraladığı, Türkiye’ye de yaklaşık 1 ay önce bu pasaportla giriş yaptığı tespit edildi. Soruşturma kapsamında diğer teröristlerden birinin Özbek vatandaşı, diğerinin ise Kırgız vatandaşı olduğu belirlendi. Teröristlerin Türkiye’ye aynı zamanda mı yoksa farklı zamanlarda mı geldiği de araştırılıyor. Kimlik belirleme çalışmaları ise Adli Tıp Kurumu’nda devam ediyor.

Teröristlerin 3 ay önce peşin parayla bir yıllığına kiraladıkları Fatih Sofular Mahallesi’ndeki Ardıç Apartmanı’ndaki dairenin üst katında oturan ve adını açıklamayan 41 yıllık apartman sakini kadın, tepkisini “Neyin üzerinde oturuyormuşum ben” diyerek gösterdi. Yaşlı kadın sözlerine şöyle devam etti:

‘Tık tık ses geliyordu’

Daireden gaz kokusu geliyordu


“Olayı duyduktan sonra sabaha kadar uyumadım ve ağladım. Onları hiç görmedim. Ya bizi takip ediyorlardı, biz evden çıkarken girmiyor, çıkmıyorlardı. Sürekli sesler geliyordu. Komisyoncuya söyledim. ‘Ne olur yalvarıyorum sana’ dedim. ‘5 kuruş aşağıya olsun bir aileye verin’ dedim. ‘Bilemezsin ne olduğunu’ dedim. Sürekli kirca değişiyordu. Kim geliyor, kim gidiyor. Kadın mı geliyor erkek mi geliyor. Hiçbir şeyden haberimiz yok. Daireden keskin bir kimyasal koku da geliyordu. Çok acayip bir koku. Benzersiz bir koku. Gaz kokusu hiç eksik olmadı. Demek ki o gece onları doldurdular, tık tık tık ses geliyordu. Şikayet için muhtara gittim, beni belediyeye yönlendirdi. Belediye de kime şikayet edeceğim? Muhtara kaç defa yalvardım. ‘Kimin oturduğunu tespit ediyor musunuz?’ dedim. ‘Biz biliyoruz her şeyi’ dedi. Mahallenin sadece 5-6 yerlisi kaldı. Kalanların hepsi yabancı uyruklu. Üç sene içinde oldu her şey...”

Musluk tamiratı için daireye girdiğini anlatan, adını açıklamayan tesisatçı ise şunları söyledi:

“Daireye girdiğimde 3 kişi gördüm. Bir kişi refakatçi gibi banyoya soktu. Musluğunu taktım, çıktım. Gördüğüm kişiler eşkiyaya benziyordu. Burada herkes çıkarına bakınca, muhtarlıktan ikametgah olmayınca herkes rahat rahat oturuyor.”

Haberin Devamı

Çift kapılı dairede kaldılar

Teröristlerin oturduğu evin pencerelerinde güneşlik bulunuyor. Çevre sakinlerinin anlatımına göre üç ay boyunca bu evde oturan teröristler, güneşlikleri hiç açmamış. Dairenin kapısının üzerine yapılan ikinci çelik kapı da dikkat çekiyor.

Yazarlar