Gündem Darbecilerin cezaları onandı

Darbecilerin cezaları onandı

15.11.2018 - 08:30 | Son Güncellenme:

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga’nın alıkonulmasıyla ilgili davada 26 sanık hakkında verilen 18 ağırlaştırılmış müebbet, 5 müebbet ve 12 yıl hapis cezası Ankara Bölge Adliye Mahkemesi tarafından da onandı

Darbecilerin cezaları onandı

FETÖ’nün darbe girişimi sırasında dönemin Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga’nın alıkonulmasına ilişkin ilk dereceli mahkemenin 26 sanık hakkında verdiği karar, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi’nce onandı. Dava, Ankara’da yerel mahkeme tarafından karara bağlanan ilk darbe girişimi dosyası olmuştu.

Haberin Devamı

Dosyayı inceleyen istinaf kararında, sanıklardan 18’ini ağırlaştırılmış müebbet, 5’ini müebbet, birini 12 yıl hapis cezasına çarptıran, 2’sine ise beraat veren yerel mahkemenin hükmünde usul ve esas yönünden hukuka aykırılık bulunmadığını vurguladı. Yargılama aşamasında eksiklik bulunmadığı ve ispat bakımından değerlendirmenin yerindeliğine işaret edilen kararda, delilerin ise hukuken geçerli ve elverişli olduğu anlatıldı. Bu nedenle sanıkların istinaf başvurularının esastan reddinin kararlaştırıldığı kaydedilen kararda, Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin mahkumiyetlerinin yerinde olduğu belirtildi. Ceza dairesinin verdiği kararda ayrıca sanıkların tutukluluk halinin devamına hükmedildi.

Zaman gazetesi eski başyazarına 19 yıl 6 ay hapis

Haberin Devamı

Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan kapatılan Zaman gazetesinin eski başyazarı Ali Ünal, 19 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Karar duruşmasına İzmir’de tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS aracılığıyla katılan Ünal, FETÖ’nün kurucusu, yöneticisi olmadığını, terör örgütü üyesi olmadığını söyledi. Kendisinin yazar ve mütercim olduğunu belirten Ünal, 90’ın üzerinde kitabı bulunduğunu, 20 senedir Zaman gazetesinde yazılarının yayımlandığını ifade etti.

1996’dan sonra 5-6 kez Fetullah Gülen ile görüştüğünü belirten Ünal, “Benim soru sormamı severdi, bu yüzden bazı görüşmelerde bulundum. Örgütün askeri, yargı ve emniyet yapılanmasından kimseyi bilmem. Anayasal düzeni yıkmaya teşebbüsle suçlanıyorum. Darbe girişimini 16 Temmuz sabahı televizyondan öğrendim” dedi. Savcının “ağırlaştırılmış müebbet hapis” istediği sanıkla ilgili hükmünü açıklayan mahkeme heyeti, Ünal’ı “silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek” suçundan 19,5 yıl hapis cezasına mahkum etti.