Gündem Darbeyi yaptıran Gülen’dir

Darbeyi yaptıran Gülen’dir

06.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beykoz’da gözaltına alınan FETÖ’nün donanma imamı sorgusunda 15 Temmuz darbe girişimi emrini Fethullah Gülen’in verdiğini itiraf etti

Darbeyi yaptıran Gülen’dir

FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan ve örgütün “Deniz Kuvvetleri’ndeki subaylardan sorumlu imamı” olduğu iddia edilen eski Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Sipahioğlu, darbe girişiminin talimatını Fetullah Gülen’in verdiğini

Darbeyi yaptıran Gülen’dir
söyledi. Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı’nda yürütülen soruşturma kapsamında “terör örgütü üyeliği” suçundan tutuklanan Sipahioğlu, savcılık ifadesinde, “Darbeyi yaptıran Fetullah Gülen’dir” ifadesini kullandı.

‘Altıntaş’ı tanımam’ dedi ama...

Gülen ile birlikte 2012’de resim çekildiği ve ordudan birlikte atıldığı Emir Altıntaş’ı tanımadığını savunan Sipahioğlu, “Fetullah Gülen cemaatinin gönüllü bir hizmet cemaati olduğuna inandım ancak 17-25 Aralık ve 15 Temmuz sonrasında başta ABD ve İsrail olmak üzere dış ülkelerin güdümünde olan ve Türkiye aleyhinde çalışan bir terör örgütü olduğunu anladım. Ordudayken deniz subayları imamı olmadım, bugüne kadar hiçbir zaman FETÖ/PDY yapılanması içerisinde olmadım” iddiasında bulundu.

Beykoz’da gözaltına alınmıştı

Yazar Nurettin Veren, katıldığı bir televizyon programında Sipahioğlu ile ilgili, örgütün “Türk Deniz Kuvvetlerindeki subaylardan sorumlu imamı” olduğunu ileri sürmüştü. Gebze Cumhuriyet Başsavcı Vekili Sıddık İlgar tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün “Türk Deniz Kuvvetleri’ndeki subaylardan sorumlu imamı” olduğu iddiasıyla hakkında yakalama kararı çıkarılan Sipahioğlu, İstanbul’un Beykoz ilçesindeki evinde gözaltına alınmış, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

‘Çektirmedim’ dediği fotoğraf bilgisayardan çıktı

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Sipahioğlu’nun bilgisayarında gözaltına alınmadan önce silinen verileri geri getirdi. Daha önce Sipahioğlu’nun ‘çektirmedim’ dediği Gülen ve Emir Altıntaş ile birlikte çekilmiş fotoğraf bulundu.