Siyaset ‘Davul zurnayla olmaz’

‘Davul zurnayla olmaz’

03.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, IKBY’nin yaptığı referanduma ilişkin “Türk askerinin Kuzey Irak’a gireceği yorumdan ibarettir. Bunlar davulla zurnayla olmaz. Türkiye aklı selim ile hareket edecektir” dedi.

‘Davul zurnayla olmaz’

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü’nde gerçekleşen Bakanlar Kurulu’nun ardından basın toplantısı düzenleyen Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, gündeme ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

Haberin Devamı

YANLIŞTAN DÖNÜNCEYE KADAR İLİŞKİ YOK: Kuzey Irak’ın referandum gayrı meşru bir referandumdur. Yok hükmündedir. Herhangi bir geçerliliği yoktur. Adım atılma önceliğini hükümet belirleyecek ve Irak hükümeti ile koordinasyon içinde adımların atılması hususu kararlaştırılacak. İran ile de işbirliğimizi önem verdiğimizi de pek çok değerlendirme yaptığımızı da buradan ifade ediyorum. MGK’nın öne çekilmesi, TSK’nın tatbikat yapılması, bazı TV’lerin Türksat’tan çıkarılması, Peşmerge eğitiminin sonlandırlması, uçuşların sonlandırılması gibi tedbirler alındı. Bundan sonra da devam edecektir. Türkiye bu konuda işbirliğine ve koordinasyona önem vermektedir. Türk askerinin Kuzey Irak’a gireceği yorumları yapılıyor ama bunlar yorumdan ibarettir. Bunlar davulla zurnayla olmaz. Türkiye aklı selim ile sakin biçimde hareket edecektir. Elindeki imkan ve kabiliyetlerini kullanacaktır. Uluslararası hukuka da önem vereceğiz. Kuzey Irak yaptığı yanlıştan dönünceye kadar orayla bir ilişki söz konusu değildir. Yeni adımlar ne olur göreceğiz.

Haberin Devamı

YAŞAM TARZINA MÜDAHALE: (İstanbul’da kadına saldırı) İnsanlıktan azıcık nasibini alan biri bunu yapamaz. Çok net olarak ifade ediyorum, yaşam tarzlarına yönelik her türlü müdahale çerçevesinde hangi yaşam tarzını seçerse seçsin, inancı kanaati, yaşam tarzına dönük kim müdahale ederse etsin zorla başka yaşam tarzına sevk etmeye çalışırsa çalışsın güvenlik güçlerini karşısında bulacaktır.

‘İstifa bilgim yok’

Bozdağ, bir televizyon kanalında yayınlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ankara, Bursa, Balıkesir, Uşak, Niğde ve Nevşehir belediye başkanlarının istifasını istediği haberine ilişkin ise “Ben hükümet sözcüsüyüm, parti sözcüsü değilim. Şu anda bu konuda bilgim yok” yanıtını verdi.

MTV zammı aşağı çekilecek

Bozdağ, Motorlu Taşıtlar Vergisi’ne (MTV) yüzde 40 oranında zam yapılmasına ilişkin olarak “Cumhurbaşkanımızın ve farklı kesimlerden değerlendirmeler oldu. Bunlar ele alındı. Bakanlar kurulumuz MTV’nin kanun tasarısında öngörülen rakamın aşağı çekilmesi ve makul rakama çekilmesi kararına vardı. Naci Ağbal beye görev verildi, gerekli çalışmalar bittikten sonra ne kadar aşağı çekileceğini açıklayacak. Plan bütçe müzakeresi sırasında yapılan iyileştirmeye göre revize edilecektir” dedi.

Haberin Devamı