Teknoloji Deadpool'u Facebook'a yükleyen kişi tutuklandı

Deadpool'u Facebook'a yükleyen kişi tutuklandı

16.06.2017 - 13:46 | Son Güncellenme:

FBI, 2016'da vizyona giren süper kahraman filmi Deadpool'u Facebook'a yükleyerek 5 milyon kişinin ücretsiz izlemesine neden olan kişiyi tutukladı.

Deadpoolu Facebooka yükleyen kişi tutuklandı

Bundan altı sene önce vizyona giren Deadpool'un bir kopyasını beyaz perdede yayınlanmasından sadece 8 gün sonra Facebook'a yükleyen 21 yaşındaki Trevon Maurice Franklin, FBI tarafından tutuklandı. Franklin, filmin 5 milyondan fazla internet kullanıcısının ücretsiz olarak izlemesini sağladı.

Haberin Devamı

Federal Soruşturma Bürosu, Franklin'in filmi online olarak yayınlamanın yanında 10 farklı fiziksel kopyasını da oluşturduğunu iddia ediyor. Şimdiyse Franklin'in telif hakkı ihlali suçundan 3 yıl hapsi isteniyor.

Avukat Roger Bonakdar, konuyla ilgili olarak "Bu davayla bir mesaj göndermeye çalışıyorlar. Zararsız olduğunu düşündükleri şeylerin çok ciddi sonuçlar doğurabileceği konusunda toplumu uyarıyorlar" dedi.

Avukat, çevrimiçi telif hakkı ihlallerinden kaynaklanan zararların değerlendirilmesinin şu anda imkansız bir şey olduğunu, özellikle de belirli bir sayfaya yapılan tıklamaların videonun görüntüleme sayısına eşit olmadığını söylüyor.

Çekimleri için yaklaşık 58 milyon dolar harcanan Deadpool'un uluslararası gişe hasılatı ise 783 milyon doları aşmış durumda.