Gündem Demirel Külliyesi’ne 10 ay içinde 56 bin ziyaretçi

Demirel Külliyesi’ne 10 ay içinde 56 bin ziyaretçi

18.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin siyasi geçmişine damga vuran 9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in işadamı kardeşi Şevket Demirel tarafından Isparta İslamköy’de yaptırılan Demokrasi ve Kalkınma Müzesi’ne ziyaretçi akınına uğruyor.

Demirel Külliyesi’ne 10 ay içinde 56 bin ziyaretçi

Açıldığı 26 Ekim 2014’ten, Demirel’in vefat ettiği geçen 17 Haziran’a kadar yaklaşık 33 bin ziyaretçiyi ağırlayan müze, Demirel’in vefatından sonra da Çalca Tepe’deki anıt mezarla birlikte 23 bin kişi tarafından ziyaret edildi.

Haberin Devamı

‘Önemli mesajlar var’

Müzede halka önemli mesajlar verildiğini belirten müze müdürü Osman Siviloğlu, “Süleyman Demirel 1949 yılının ortalarında devlet memuru oldu. O yıllardan itibaren yaklaşık 6 milyon obje, nesne ve materyal toplandı, korundu ve kollandı. İşte bu materyaller Türkiye’nin 1950 yılı başından bu güne nasıl geliştiğini ve nasıl değiştiğini anlatmaya çalışıyor” dedi.

‘En kıymetli yeri karikatür köşesi’
Siviloğlu, Demirel’e ait karikatürlerin bulunduğu alanın hoşgörü ve tolerans bölümü olduğunu kaydetti. Bu bölümün müzenin en son gezilecek bölümü olduğunu belirten Siviloğlu, “Müzenin son bölümü hoşgörü bölümü olsun ki ziyaretçiler gülümseyerek burayı terk etsin’ dedik. Sayın cumhurbaşkanımız çok hoşgörülü bir devlet adamıydı. Hiçbir karikatürist hakkında davacı olmamıştır. Burası müzenin en kıymetli yeridir” dedi.