Siyaset Demirtaş ve Önder’e 5 yıl hapis istendi

Demirtaş ve Önder’e 5 yıl hapis istendi

01.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder hakkında cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasında, “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan beşer yıla kadar hapis cezası talep etti. İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri’de yapılan duruşmaya, Demirtaş sağlık raporu aldığı için katılmadı, Önder hazır bulundu.

Demirtaş ve Önder’e 5 yıl hapis istendi

Mahkeme Başkanı, cumhuriyet savcısına mütalaasını açıklaması için söz verdi. Sanık avukatları itiraz edince ‘duruşmanın huzurunu bozduğu’ gerekçesiyle dışarı çıkartıldı. Ardından cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasını okudu. Mütalaada 17 Mart 2013’te Zeytinburnu’nda BDP organizasyonuyla gerçekleştirilen Nevruz kutlamalarında yasa dışı sloganların atıldığı ve parti yöneticilerinin konuşma yaptığı belirtildi.

Haberin Devamı

Milletvekili olmaları nedeniyle Demirtaş ve Önder’in dosyalarının ayrıldığı ve haklarında soruşturma izni alınarak iddianame hazırlandığını hatırlatıldı. Demirtaş ve Önder’in ‘terör örgütü propagandası’ suçundan beşer yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi, duruşma 8 Haziran’a ertelendi.