Ege Denizli’de korsan taksiciliğe son

Denizli’de korsan taksiciliğe son

23.02.2018 - 01:25 | Son Güncellenme:

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 371 ticari taksinin çalışma sistemlerini düzenledi. Sistemle kentte taksi kültürü oluşturulacağını belirten Başkan Zolan, “Korsanı önleyeceğiz” dedi

Denizli’de korsan taksiciliğe son

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 371 adet ticari taksinin çalışma sistemlerini yeniden düzenledi. Korsan taksi gibi taksi esnafının da birçok sorununa çözüm olacak yeni düzenlemeyle Denizlililerin ticari taksilere ulaşımı da kolaylaşacak.
Müşteri potansiyeli ve bölgelerin ihtiyaçları doğrultusunda geçmişte belirlenen taksi duraklarının çalışma sistemlerini yeniden düzenleyen Denizli Büyükşehir, bu çalışmayla taksi kültürünün oluşturulmasını hedeflemesinin yanı sıra vatandaşların taksi kullanımını ve taksilere erişimini kolaylaştırmayı amaçladı.

Haberin Devamı

Her bölgede bir merkez

T plakalı ticari taksilerin etkin, verimli ve sürdürülebilir toplu taşıma hizmetini verebilmesi amacı ile yeni durak alanlarının belirlenmesi ve mevcut durak alanlarına yönelik çözüm sunulması hedeflendi. 14 ayrı bölgeye ayrılan yeni düzenlemede her bölgede bir merkez durak olacak şekilde planlama yapıldı. Düzenleme kapsamında, bölge değişimi talep eden 76 taksi esnafı için noter huzurunda kura çekilişi yapıldı. Denizli Büyükşehir Başkanı Osman Zolan, “Yeni sistemle korsan taksiciliğin önüne geçecek, vatandaşlarımızın da önemli bir sorununa çözüm getirmiş olacağız” dedi.