Gündem Deprem uykuda yakaladı

Deprem uykuda yakaladı

07.02.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ülkenin güneyinde yaşanan depremde en az 12 kişi yaşamını yitirdi. Ölü sayısının artmasından endişe duyan yetkililer “400’den fazla kişi yaralandı” dedi

Deprem uykuda yakaladı

Tayvan’ın güneyindeki Tainan kentinde sabaha karşı meydana gelen 6.4 büyüklüğündeki depremde en az 12 kişi hayatını kaybederken, 400’den fazla kişinin yaralandığı belirtildi. Biri 17 ve biri 16 katlı en az dört binanın yıkıldığı depremde enkaz altında kalanları kurtarma çalışmaları sürüyor.

Haberin Devamı

Tren seferleri durduruldu

2 milyon kişinin yaşadığı Tainan’da küçük ve az katlı evler depremde fazla hasar görmezken, çok katlı birçok binada büyük hasar meydana geldi, bazı binalar ise tamamen çöktü. 17 katlı bir apartmanın enkazından 10 günlük bir bebek ve 50 yaşında bir adamın cansız bedenlerine ulaşıldı. Yetkililer, enkaz altındaki kişilere ulaşmaya çalıştıklarını açıklarken, ölü sayısının artmasından endişe ettiklerini belirtti. Yerel saatle 04.00’te meydana gelen ve insanları uykuda yakalayan depremde şimdiye kadar 220 kişinin kurtarıldığı belirtildi. Tainan kentinde çöken Golden Dragon Binasında 96 dairenin olduğu ve kayıtlı 256 kişinin yaşadığı aktarılırken, Belediye Başkanı William Lai, burada yaşayan 5 kişinin halen kayıp olduğu bilgisini verdi. Ülkenin güneyinde önlem amacıyla hızlı tren seferleri durduruldu.

Deprem uykuda yakaladı


Depremde birçok binada hasar meydana geldi, bazı binalar ise çöktü. Sabaha karşı meydana gelen ve insanları uykuda yakalayan depremde en az 220 kişi kurtarıldı.

Haberin Devamı

Başkent de hissetti

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi Araştırmaları Merkezi, depremin yerin 23 kilometre altında yaşandığını ve sarsıntının güçlü hissedildiğini duyurdu. 40 saniye kadar süren deprem 300 kilometre uzaklıktaki başkent Taipe’de de hissedildi. Tayvan Cumhurbaşkanı Ma Ing-jeou, kurtarma çalışmalarını denetlemek için Tainan kentine gitti. Ülkede 1999 yılındaki 7.6’lık depremde yaklaşık 2 bin 400 kişi yaşamını yitirmişti.