Ege Derece Koleji’nde aydınlar yetişecek

Derece Koleji’nde aydınlar yetişecek

25.02.2017 - 03:51 | Son Güncellenme:

MÜSİAD üyesi 69 işadamının Menderes’te kurduğu Derece Koleji, 20 kişilik özel sınıflarda çocuklara en üst düzeyde eğitim sunuyor

Derece Koleji’nde aydınlar yetişecek

Derece Koleji, akademik başarıyı ahlaki değerlerle birleştirmiş bireyler yetiştirmek düşüncesiyle yola çıkan Derece Koleji 2015-2016 eğitim ve öğretim döneminde kapılarını öğrencilerine açtı. MÜSİAD İzmir Şubesi üyesi 69 işadamının bir araya gelerek kurduğu Derece Koleji, ilk etapta anasınıfı, ilkokul ve ortaokul olarak 720 öğrenci kapasiteyle İzmir’in Menderes ilçesinde yer alan kampusunda eğitime başladı.

Eğlenerek öğrenme

20 kişilik sınıf kapasitesi, 200 kişilik konferans salonu, branş dersliği uygulaması, özel kulüpleri, spor ve oyun alanları ile hizmet veriyor. Aynı zamanda kendine özgü uyguladığı programları ile de eğitim öğretim sisteminde farklılık getirmeyi hedefliyor. Özel olarak hazırlanmış dersliklerde Milli Eğitim müfredatına ek olarak verilecek sosyal eğitimlerle genç bireyleri geleceğe en doğru şekilde hazırlamayı hedefliyor. Dersliklerde eğitime yeni bir boyut getirilerek öğrencinin öğrenirken eğlenmesi, eğlenirken öğrenmesi, tüm duyuları ile eğitimini yaşamın bir parçası yapması amaçlandı.

Kişilik testleri

Okulda uygulamakta olan eğitim modeli Pupillacity Training Programme uygulamalarıyla kişilik analiz testleri, eğilim belirleme envanteri, psikolojik danışmanlık, bireysel koçluk, kariyer koçluğu, anlayarak hızlı okuma, fotografik hafıza teknikleri, ileri derecede yabancı dil eğitimi, beceri gelişim uygulamaları, Norofix dikkat ve konsantrasyon eğitimi ve ebeveyn

Derece Koleji’nde aydınlar yetişecek
danışmanlığı gibi hizmetleriyle eğitime yeni bir bakış açısı kazandırılıyor. Yetkililer, “Her çocuk bir bireydir ve kendi kimliğini bulma yolculuğunda Derece Koleji’nin eğitimi onun rehberdir” diyor.

Haberin Devamı

Çocuklar öyle mutlu ki...

Derece Koleji öğrencileri, öğrenirken de oyun oynarken de çok mutlu. Çocukları ezbercilikten uzak tutarak çağdaş bir eğitim veren Derece Koleji, onlara oyun oynama fırsatı da sunuyor. Oyun bahçesinde çocuklar, eğitici oyuncaklarla hoşça vakit geçiriyor.

Keşfetmeyi teşvik ediyor

Derece Koleji’nde aydınlar yetişecek


Türkiye’nin yeni aydınlarını yetiştirecek olan Derece Koleji 18-20 kişilik sınıflarda vereceği eğitimlerinde modern teknolojinin tüm olanaklarını kullanırken, yaşayarak öğrenmenin gücüne de inanıyor. Bu kapsamda öğrencilerini kendi deneyimlerini kazanmaya, üretmeye ve keşfetmeye teşvik eden özel programlar hazırlıyor.

Derece Koleji, modern okul binası ve fiziki mekanı, geniş koridorlarında dinlenme ve okuma köşeleri, özel bir diyetisyen denetiminde hazırlanan menüleri ile üç öğün yemek servisi ile İzmir’de eğitim öğretim hayatına yeni bir soluk getirdi.

Haberin Devamı

Kolejde maneviyata da büyük önem veriliyor

DERECE Koleji yetkilileri, ayrıca şu görüşleri dile getirdi: “Derece Koleji olarak öğrencilerimizi farklı alanlarda en üst derecelere ulaşmalarını sağlamak için öğretmen, öğrenci ve aile üçlüsüne önem vermekteyiz.

Derece Koleji’nde aydınlar yetişecek


Düzenli olarak sanatçılarla, yazarlarla ve farklı meslek gruplarından konusunda uzman kişilerin deneyimlerini, birikimlerini öğrencileri ile paylaşacağı etkileşimli eğitim seminerleri düzenleyerek deneyimleri aktarmayı, eğitim üzerindeki olumlu etkisini yaşatmayı hedefliyoruz. Derece Koleji, kültürel mirasın nesilden nesile aktarılmasının önemine inanıyor, bu sebeple nesiller arası yabancılaşmaya neden olmadan maneviyat ve değerler eğitimi verilmesi bir gerekliliktir ilkesinden yola çıktı.”