Eğitim Devamsızlık Ve Not Bilgilerini E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi İle Öğrenin!

Devamsızlık Ve Not Bilgilerini E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi İle Öğrenin!

29.07.2015 - 11:54 | Son Güncellenme:

E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile öğrenci bilgilerine kolayca ulaşabilirsiniz. E-Okul veli bilgilendirme sistemine nasıl giriş yapılır ve E-Okul veli bilgilendirme sistemi hakkında detaylı bilgileri haberimizden bulabilirsiniz.

Devamsızlık Ve Not Bilgilerini E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi İle Öğrenin

Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet üzerinde yer alan E Okul sistemi ile birlikte Türkiye’deki eğitim sisteminde çok daha çağdaş ve çok daha modern bir yapının temellerinin oluşturulabilmesi sağlanıyor. Özellikle de Milli Eğitim Bakanlığı’nın E Okul yönetim bilgi sistemi ile birlikte tüm Türkiye’deki okullardaki öğrenci bilgilerinin dijital platform üzerinde yer alan merkezi bir eğitim sistemine girişinin düzenli olarak yapılması ve böylelikle oluşabilecek aksaklık ve sorunlarında tamamen ortadan kaldırılabilmesi sağlanabiliyor. Ayrıca E Okul veli bilgilendirme sistemi ile öğrencilerin okuldaki durumuna ilişkin olarak yönetim bilgi sisteminde öğretmenler tarafından düzenli olarak girişi yapılan güncel eğitim bilgilerinin vatandaşlar tarafından internet kolaylığında görüntülenebilmesine fırsat veriyor. Bu gibi hizmet avantajları dolayısı ile de günümüz modern Türkiye’sinin eğitim sistemi içerisinde önemli bir yere sahip oluyor.

Haberin Devamı

İnternet üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi web sitesi e-okul.meb.gov.tr adresinden doğrudan erişim sağlanabilmekte olan E Okul sisteminin yönetim bilgi sistemi ve E Okul veli bilgilendirme sistemi olarak iki aşamalı sistemine kolaylıkla hem öğretmenler hem de veliler giriş yapabiliyor. İnternet kolaylığında öğrencilerin okuldaki güncel durumunun takibinin gerçekleştirilebilmesine yardımcı olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın E Okul sisteminde artık öğrencilerin okuldaki en güncel durumlarını gösteren ayrıntılı bilgiler yer alıyor. Özellikle de internet üzerinden kolaylıkla erişim sağlanabilmekte olan e-okul.meb.gov.tr adresindeki E Okul veli bilgilendirme sistemi vatandaşın internete erişim sağlayabildiği her yerden kullanabildiği bir eğitim sistemi olarak öne çıkıyor. Özellikle de internet üzerinden kolaylıkla çocukların not bilgisi, devamsızlık bilgisi, karne bilgisi, sınav tarihleri, dersleri, derslerine giren öğretmen bilgisi, haftalık ders programı, sözlü notları, davranış bilgileri, özel duyurular, şube ortalaması ve hatta geçmiş dönemlere ait olan ayrıntılı eğitim bilgileri gibi son derece önemli eğitim bilgilerini görüntüleyebilmek mümkün hale geliyor.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın veli bilgilendirme sistemi aracılığı ile takip edebilme şansına sahip olabiliyor hem de dijital platform üzerinde yer alan öğretmen ve okul idarecileri tarafından öğrenci ve genel okul eğitim bilgilerinin girişinin yapıldığı yönetim bilgi sistemi bulunuyor. BU şekilde iki aşamadan oluşan Milli Eğitim Bakanlığı’nın E Okul sistemi, Türkiye’deki tüm okulların genel ve öğrenci eğitim bilgilerinin dijital dünyada merkezi bir sistem içerisinde tutulmasını sağlıyor. İnternet üzerinde veliler öğrencilerin T.C. kimlik numarası ve okul numarası ile birlikte sayfa içerisindeki güvenlik kodu karakterleri ile E Okul veli bilgilendirme sistemi giriş işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirebiliyor. E Okul sisteminin yönetim bilgi sistemi bölümünde öğretmenler sınav sonuçları, sözlü notları, genel not bilgisi, sınav tarihleri ve diğer öğrenci bilgilerinin girişi gerçekleştiriliyor. E Okul yönetim bilgi sistemi içerisinde idareciler devamsızlık bilgisi girişi, öğrenci dosya giriş ve düzenlemesi, öğrenci fotoğraf giriş ve güncellemesi, haftalık ders programı düzenlemeleri, derslere giren öğretmen bilgileri girişi ve okul sosyal faaliyetleri gibi bilgilerin girişi gerçekleştiriliyor.

Haberin Devamı

Günümüzde Milli Eğitim Bakanlığı’nın E Okul yönetim bilgi sistemi ile girişi yapılan eğitim bilgilerinin oldukça önemli bir rolü bulunuyor. Öğretmen ve okul idarecileri tarafından düzenli olarak güncel eğitim bilgilerinin girişinin yapılması hem velilere çocuklarının okuldaki durumunu takip edebilmede kolaylık ve avantaj sağlıyor hem de Türkiye’deki eğitim sistemindeki güncel veriler içerisinde karışıklıkların ve aksaklıkların yaşanmamasını sağlıyor. E Okul yönetim bilgi sistemindeki öğretmen ve okul idarecileri tarafından güncel eğitim bilgilerinin güncel ve düzenli olarak girişi yapılırken, dijital platformda merkezi bir sistem içerisinde toplanan eğitim bilgilerinin veliler tarafından kolay bir şekilde görüntülenebilmesi açısından veli bilgilendirme sistemi hizmet veriyor.