Gündem Devlet hastanesinde sahte hemşire skandalı!

Devlet hastanesinde sahte hemşire skandalı!

03.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Adana Devlet Hastanesi’nde K.H.’nin 4 ay boyunca hemşire kıyafetiyle çalıştığı ortaya çıktı. K.H. ifadesinde “Çocukluğumdan beri hemşire olmak istiyordum” dedi

Devlet hastanesinde sahte hemşire skandalı

Suriye’nin Halep şehrinde yaşayan Ahmet El İlevi’nin eşi ve 2 çocuğu Esad güçlerinin bombardımanı sırasında öldü, kızı Emine El İlevi ise ağır yaralandı. Ahmet El İlevi, yaralı kızını tedavisi için Türkiye’ye getirdi. İddiaya göre Adana Devlet Hastanesi yetkilileri, ‘çocuk genel cerrahı’ olmadığı gerekçesi ile Emine El İlevi’yi kabul etmedi. Saatlerce hastane bahçesinde yatan Emine El İlevi’ye, bir hemşire yardım etti. Küçük kızın yatışını yapan Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi tedavisine başladı. Kamu Hastaneleri Birliği de, hastayı kabul etmeyen Adana Devlet Hastanesi hakkında soruşturma başlattı.
Olay ile ilgili soruşturmayı yürüten ekip, küçük kıza müdahale eden o hemşireyi dinlemek istedi. Yapılan araştırmada, hemşire kıyafeti ile hastanede dolaşan K.H.’nin hemşire olmadığı ortaya çıktı. İfadesi alınan K.H., “Çocukluğumdan beri hemşire olmak istiyordum. Hemşire kıyafeti aldım. Her gün hastaneye geliyor, insanlara yardım ediyordum. 4 aydan beri bu şekilde çalıştım.” dedi.
Ameliyathanede bile görev yaptığı anlaşılan K.H., “Kimse bana kimliğimi sormadı” diye konuştu. K.H. serbest barıkıldı.