Gündem Devlet memurları için E-bordro hizmeti!

Devlet memurları için E-bordro hizmeti!

02.07.2016 - 10:46 | Son Güncellenme:

Maaş girdi ve çıktıları E-bordro hizmeti ile kontrol edilebiliyor. E-bordro hizmeti ile devlet memurları maaşları hakkında ayrıntılı bilgiye sahip olabiliyor. E-bordro hizmeti devlete ait sorgulama platformu olan E-devlet üzerinden yapılmaktadır.

Devlet memurları için E-bordro hizmeti

İnternet sayesinde yapabileceklerimizi anlatmakla bitiremeyiz. İnternet üzerinden birçok şey yapabiliyoruz ve bu yapabildiğimiz şeyler sayesinde de hayatımız daha kolay bir hale geliyor. Devlet dairesi işlemlerimizi de bildiğiniz gibi geçtiğimiz yıllardan itibaren internet üzerinden yapmaya başlamıştık. Bu yazımızda sizler için bahsedecek olduğumuz devlet dairesi işlemi E-Bordro’dur. E-Bordro internet üzerinden alınabilen bordro belgesine verilmiş olan isimdir. Yazımızın devamından bu işlemi nasıl yapacağınızı öğrenebilirsiniz. E-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. Ancak E-Devlet sistemi şifreli bir sistemdir ve sisteme giriş için bir şifreniz olmadan E-Bordro alma işleminizi veya herhangi bir işlemi E-Devlet sistemi üzerinden yapabilmeniz mümkün değildir. E-Devlet sistemi kimlik bilgilerinin kullanıldığı bir sistemdir ve bu nedenle şifreyle korunmaya alınmıştır. Oldukça güvenli bir sistem olan E-Devlet sistemi üzerinden birçok işlem yapabilmeniz mümkündür.

Haberin Devamı

E-BORDRO İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ SANDIĞI EMEKLİLİK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

E-Devlet sistemi içerisinde 22 adet kuruma ait birçok işlem bulunmaktadır. Bu işlemler için yalnızca bir şifre gerekmektedir. E-Devlet sistemine giriş yapabilmek için E-Devlet şifrenizi herhangi bir PTT şubesine giderek alabilirsiniz. E-Devlet şifresi alma başvurunuzu nüfus cüzdanınız ile birlikte yaptıktan sonra işlem ücretini ödemeniz gerekmektedir. İşlem ücreti ise 2 TL’dir. İşlem ücretini ödedikten sonra kimlik bilgileriniz ile sizin adınıza oluşturulmuş olan E-Devlet şifrenizi kapalı bir zarf içerisinde teslim alabilirsiniz. Alacağınız bu E-Devlet şifresi geçici bir şifre olacaktır ve sisteme giriş yaptığınız anda; sistem sizden otomatik olarak şifrenizi değiştirmenizi talep edecektir. Kendinize ait oluşturduğunuz bu şifre kalıcı şifreniz olacaktır. Oluşturduğunuz bu şifrenizi kimse ile paylaşmamanızı öneririz. Şifrenizi unutmanız durumunda yapabilecekleriniz hakkında da sizleri bilgilendirmemizde fayda var. İlk olarak sistem girişini yapacağınız bölümde bulunan “Şifremi Unuttum” seçeneğine tıklayıp, bilgilerinizi doğrulayarak şifrenizi geri alabilirsiniz. Diğer yöntem ise tekrar bir PTT şubesine gitmektir. Şubeye yapacağınız şifre unutma başvurusu sonunda adınıza yeni bir şifre oluşturulacaktır. Bu şifre için ödeyeceğiniz işlem ücreti 4 TL’dir.

Haberin Devamı

E-Devlet sistemi için E-Devlet şifrenizi aldıktan sonra veya zaten bir E-Devlet şifresine sahipseniz E-Bordro alma işlemini yapabilmek için ilk olarak E-Devlet sisteminin E-Bordro ile ilgili olan uygulama sayfasını açınız. Açılacak olan sayfa üzerinden işleme başlamanız gerekmektedir. İşleme başlamak için ilk olarak açılacak olan sayfa üzerinde bulunan “Kimliğimi Şimdi Doğrula” seçeneğine tıklayınız. Daha sonra karşınıza çıkacak olan kimlik doğrulama işlem sayfasındaki boş alanlara sırası ile T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi yazınız. Bilgilerinizi yazıp, kontrol ettikten sonra aynı sayfa üzerinde bulunan “Sisteme Giriş Yap” seçeneğine tıklayarak işleminizi tamamlayabilirsiniz. Böylelikle E-Devlet sistemi üzerinden E-Bordro öğrenme işleminizi tamamlamış olacaksınız.

Haberin Devamı

Sistem üzerindeki sorgulamanızı yaptıktan sonra belgenizi çıktı olarak alabilirsiniz. E-Devlet sistemi üzerinde bulunan barkod sistemi sayesinde belgelerin kontrolü yapılabilmektedir. Çıktısını alacağınız her belgenin orjinal bir barkodu olacaktır. Bu barkod sayesinde belgeyi teslim edeceğin kurum sorgulamasını yapabilecektir. E-Devlet üzerinden alınan bütün çıktılar resmi evrak özelliği taşımaktadır. Resmi kurumlarda kullanabilirsiniz.

Yazarlar