Gündem Devlet Opera ve Balesi 11 festivalle sahnede

Devlet Opera ve Balesi 11 festivalle sahnede

29.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Devlet Opera ve Balesi (DOP) ekim ayında başlayacak yeni sezonda seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor.

Devlet Opera ve Balesi 11 festivalle sahnede

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Salman Ada, yeni sezonun tanıtımının gerçekleştirildiği basın toplantısında, “DOB bünyesinde gerçekleşen dört festivale, son üç yılda yedi tane daha ekleyerek, toplam 11 festivalle seyircinin karşısındayız. İsteğimiz festivallerimizi arttırmak” dedi. Ada, geçen sezonda ulaşılan seyirci sayısıyla, 49 yılın rekorunun kırıldığını da ifade etti.

Haberin Devamı

369 bin 948 seyirci

Ada, geçen sezon altı ilde seyirci sayısının 369 bin 948 rakamına ulaştığını belirterek, bu sayının DOB sahnesinin kurulduğu 1948 yılından bu yana bir rekor olduğunu ifade etti. İzmir’deki festivallerde 12 bin seyirci tarafından izlendiklerini, 2017 sezonunda 92 bin 233 çocuk seyirciye ulaştıklarını belirten Ada şunları söyledi: “2014 yılında başlattığımız dijital iletişim kanallarımızın çağdaş standartlarda yeniden yapılandırılması çalışmalarını kasım ayı itibariyle hayata geçiriyoruz. Kemal Feyman öncülüğünde oluşturulan bu site dünyanın en iyi web sitesi oldu. Bundan sonra seyircimiz www.operabale.gov.tr sitesinden bilgi alabilecekler.”

Leyla Gencer Sahnesi

Salman Ada sözlerine şöyle devam etti: “Ankara’da iki sahnemiz var. Bunlardan biri Ankara Opera ve Bale Sahnesi, diğeri Leyla Gencer Sahnesi. Tadilatta olan Leyla Gencer Sahnesi 1 Ocak’ta hizmete açılıyor. Tüm koltukları yenilenmiş, sahne arkası, dekor asansörü yapılmış, orkestra çukuru büyütülmüş... Ankara Opera Ve Bale Salonu ise üç yıl sürecek tadilata girecek. Salonları 5 - 6 ay sürecek.”

Haberin Devamı

Zorlu PSM ile iş birliği

İstanbul DOB Müdürü Suat Arıkan ise 2017-2018 sezonunda ‘Faust’ eserinin yeniden izleyiciyle buluşacağını belirterek, Süreyya Sahnesi dışında Fulya Sanat Merkezi, Grand Pera, İstanbul Arkeoloji Müzesi, Yel Değirmeni Sanat Merkezi, Lütfi Kırdar ve Zorlu Performans Sanatlar Merkezi sahnesinde 14 oyuna yer verileceğini belirtti. Arıkan Zorlu PSM ile yapılan iş birliğinden de memnuniyet duyduklarını ifade etti. Samsun DOB Müdürü Zerrin Karslı ise Samsunlu sanatseverleri ilk kez bir barok operayla buluşturacakları söyledi.