Gündem Devlet töreniyle havuza

Devlet töreniyle havuza

29.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Devlet töreniyle havuza

Yüzmeyi çok seven Van kedileri için yapılan havuz, başta vali olmak üzere kentin ileri gelenlerinin katıldığı törenle açıldı.

Haberin Devamı

Van’a gelen turistlerin uğrak yeri Kedievi Villası’nda, aralarında farklı göz renkleri de olan kediler, özel tasarlanan havuzlarda yüzmeye başladı. Cana yakınlığı, beyaz ipeksi kürkü, aslan yürüyüşü, tilki kuyruğuna benzeyen uzun ve kabarık kuyruğu, farklı göz renkleri ve suya düşkünlüğüyle kentin en önemli değerlerinden Van kedisi, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) bünyesinde kurulan Van Kedievi Villası’nda özenle korunuyor. Kentin en büyük canlı kültür mirası özelliğini taşıyan ve yüzmeyi sevmeleri ile bilinen kediler için özel havuzlar tasarlandı.

Yüzme yetenekleri gelişiyor

Van kedileri, devlet töreniyle açılan havuzlarda yüzmeye başladı. Van Valisi Murat Zorluoğlu, havuzların açılışında yaptığı konuşmada, “Bu merkez sadece Van için değil, ülkemiz için de çok önem taşıyor” dedi. YYÜ Van Kedisi Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Abdullah Kaya ise havuzların bir iş adamının katkısıyla yapıldığını söyledi. Kaya, “Yüzücü özelliği olan Van kedilerinin bu yeteneğinin kaybolmaması için onlara yüzmeyi öğretmeliyiz. Merkezimize günde ortalama 600 ziyaretçi geliyor” dedi. Konuşmaların ardından kediler için yapılan 3 havuzun açılışı gerçekleştirildi. -ÖZKAN BİLGİN AA