Ege Devrim Erbil, Ekol Sanat’ta

Devrim Erbil, Ekol Sanat’ta

13.04.2018 - 00:56 | Son Güncellenme:

Çağdaş Türk resim sanatına özgün tarzıyla imzasını atan, Türk resminin yaşayan en önemli ressamlarından Devlet Sanatçısı Profesör Devrim Erbil 3’üncü kez Ekol Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluştu.

Devrim Erbil, Ekol Sanat’ta

Erbil’in ‘Bir Kenti Düşlemek’ adını verdiği sergisi resim sanatının yanı sıra, seramik, mozaik, vitray, halı resimleri ve gravür ipek baskı tekniklerinde 40 farklı eserden oluşuyor. Sergi 8 Mayıs Salı gününe kadar Ekol Sanat Galerisi’nde izlenebilecek.

Haberin Devamı

‘Sanat eğitimi artmalı’

Sanatın ne kadar konuşulursa o kadar var olan bir olgu olduğunu belirten Devrim Erbil, “Hem sanatçı hem de eğitimci olarak tüm Türkiye’de yapılan çalışmaları kendime dert edindim. Türkiye’nin çağdaşlaşmasına ve sanatsal anlamda da gelişmesine inandım. Türkiye’de eğitimciler, sanatçılar, galeriler ve sanat eğitimleri artmalı. Sanat kentin her yerine yayılmalıdır” dedi. Ekol Hastanesi ve Ekol Sanat Galerisi Yönetim Kurulu Başkanı Opr. Dr. Mehmet Baz, “ Sanat galerimizin açılışı Devrim Erbil sergisi ile gerçekleştirmiştik. Devrim Erbil, ritim ve titreşimi Türk Resmine armağan eden ilk sanatçıdır. Çizgileri, birebir şiirin diline karşılık gelmektedir” dedi.