Denizli DGC'de basın bayramı kutlandı

DGC'de basın bayramı kutlandı

24.07.2015 - 12:23 | Son Güncellenme:

24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla Denizli Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen kahvaltıya çok sayıda gazeteci katıldı

DGCde basın bayramı kutlandı

24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla Denizli Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen kahvaltıya çok sayıda gazeteci katıldı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca de kahvaltılı toplantıya katılırken, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ümit Varol tarafından karşılanan Karaca, bir süre gazetecilerle sohbet etti.
DGC Basın Merkezi’nde bir konuşma yapan DGC Başkanı Ümit Varol, "Sansürün kaldırılışının 107.yılını anıyoruz. Maalesef ülkemizde ve sınırlarımızda yaşananlar yapacağımız kutlamaları da etkiliyor. O bölgede gazetecilik yapmaya çalışanlar özellikle büyük zorluklar yaşıyor. Meslek gereği bilgileri hızlı bir şekilde aktarmak isterken, canına tehlikeye atıyor meslektaşlarımız. Hepsine kolaylıkları diliyorum. Daha özgür, daha sansürsüz Basın Bayramı kutlarız inşallah" dedi.
Basın merkezinde gazetecilere hitap eden CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca ise, "Maalesef yaşanan kötü olaylar herkesi etkiliyor. Geçmişte söylediklerinden yazdıklarından dolayı sansüre uğrayıp cezaevine düşen insanlar oldu. İnşallah bundan sonra böyle olaylar yaşanmaz. Bugün ayrıca Lozan Barış Antlaşması’nın yıldönümü. Ben bu antlaşmada emeği geçen başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm sivil ve askerlere şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.
DGC Başkanı Ümit Varol’u daha sonra AK Parti Denizli İl Başkanı Şahin Tin, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu ve birçok kişi ziyaret etti.